Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.03.2003, 23:50   #21
grunger
Bywalec

Data rejestracji: 14.07.2002
grunger zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Prawdą jest, że LG pali wszystko na 2x. Używałem do tej pory taki nośników : TDK, Verbatim, vivatec, ritek, noname(70 centów za sztukę), prico. Te w 100% były ok. Inaczej sprawa przedstawia się z datexami. Paliłem czerwone(1x, ale wypalałem 2x) i fioletowym środkiem i było ok, gorzej gdy wypalałem też czerwone ale z bezbarwnym środkiem - katastrofa...
Fakt, LG wypala tylko 2x, ale jeśli jesteś w stanie to przeżyć to jest to napęd godny polecenia, wypaliłem już ponad 100 płytek i zepsuła tylko 3 datexy. Dwa lata gwarancji i serwis producenta to kolejne argumenty za LG. Warto także wspomnieć o obsłudze dvd-ram, która przydaję się do częstych backupów. W zestawie dostaniesz oprogramowanie i dwa nośniki : dvd-rw i dvd-ram maxella, które bynajmniej u mnie sprawują się świetnie. Jak się okazoło mój dość leciwy, stacjonarny dvd radzi sobie z tą płytką dvd-rw, więc przed wypaleniam na dvd-r mogę sobie bez ryzyka sprawdzić materiał.
Przed zakupem tej nagrywarki miałem raczej mieszane odczucia odnośnie jej producenta, ale jak to się mówi "tylko świnia nie zmienia poglądów"
pozdrawiam
grunger jest offline