Prawdą jest, że LG pali wszystko na 2x. Używałem do tej pory taki nośników : TDK, Verbatim, vivatec, ritek, noname(70 centów za sztukę), prico. Te w 100% były ok. Inaczej sprawa przedstawia się z datexami. Paliłem czerwone(1x, ale wypalałem 2x) i fioletowym środkiem i było ok, gorzej gdy wypalałem też czerwone ale z bezbarwnym środkiem - katastrofa...
Fakt, LG wypala tylko 2x, ale jeśli jesteś w stanie to przeżyć to jest to napęd godny polecenia, wypaliłem już ponad 100 płytek i zepsuła tylko 3 datexy. Dwa lata gwarancji i serwis producenta to kolejne argumenty za LG. Warto także wspomnieć o obsłudze dvd-ram, która przydaję się do częstych backupów. W zestawie dostaniesz oprogramowanie i dwa nośniki : dvd-rw i dvd-ram maxella, które bynajmniej u mnie sprawują się świetnie. Jak się okazoło mój dość leciwy, stacjonarny dvd radzi sobie z tą płytką dvd-rw, więc przed wypaleniam na dvd-r mogę sobie bez ryzyka sprawdzić materiał.
Przed zakupem tej nagrywarki miałem raczej mieszane odczucia odnośnie jej producenta, ale jak to się mówi "tylko świnia nie zmienia poglądów"
pozdrawiam
|