Cytat:
Napisany przez misiozol
Berion to napewno ty ? nie podmienili cie tam gdzies po drodze 
|
Trwają imieniny, dopijam, ale to wciąż ja.
Kupuję bo mnie na to stać i pasuje mi forma dystrybucji, od biedy ceny. Kwestie kolekcjonerskie też. Dawniej nie było mnie stać (gry po 250000zł, a kieszonkowe 10000zł, więc w takim układzie to ja nawet zbierałem na gry ze stadionu X-lecia...

). Tak samo jestem zdania że jeśli kogoś faktycznie nie stać to nie widzę dlaczego miałbym mu odmawiać dostępu do kultury tylko dlatego że go nie stać. To co mi się zdecydowanie nie podoba to propagowanie piractwa i traktowanie tego jak czegoś zupełnie normalnego, bezrefleksyjnie czy wręcz chełpienie się (bo i tak znam przypadki). Tyle, myślę że to całkowicie zdrowe podejście.
Ale, jeśli ceny gier na konsole utrzymają się takie jak obecnie, a rynek przestawi się całkowicie na e-dystrybucję to z czystym sumieniem wrócę do piracenia. Dlatego, że przestaną mi oferować formę kontroli danych za które zapłaciłem, a za powietrze nie przywykłem płacić...
A jak będzie streaming? To nie będę i kupował i siłą rzeczy piracił. Jedynie pukał się w czoło i patrzył z politowaniem na idiotów, którzy doprowadzili do tej katastrofy.