Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.01.2015, 01:15   #239
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez DarkSlide97 Podgląd Wiadomości
Pierwsze piractwo nie jest kradzieżą... Drugie w pierwszym przypadku kradnie się coś warte ponad 5000 zł, w drugim "kradnie" coś warte 10x mniej.
I wreszcie trzecie, za pierwszym razem kradnie się człowiekowi zarabiającemu może 2000 zł a w drugim wielkiej firmie która ma przychody rzędu milionów $ miesięcznie...

Czujesz różnicę?
Nie nie czuję różnicy -> pogratulować wychowania i sposobu myślenia...

W myśl twojej ideologi... nie stać mię na BMW to sobie ukradnę od firmy BMW - w końcu duża firma to co za różnica... stać ich...

A może by tak podejść do tego inaczej nie stać mię na Windows to mam Linux'a. Nie stać mię na grę to jej nie mam. Nie jest to produkt pierwszej potrzeby... i nie mam obowiązku jego posiadania...

Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Czy ja napisałem, że to usprawiedliwia kradzież?
Odniosłem się tylko do tylko do fragmentu w którym stawiasz tezę, że kradzież samochodu nie różni się od kradzieży oprogramowania. Czytaj ze zrozumieniem.
Dla mnie kradzież to kradzież. Nie różni się niczym od okradzenia sklepu. Zdaję sobie sprawę, że kto kradnie (piraci) to i tak będzie to robić... tylko czemu takowe osoby bulwersują się, że są ścigane przez prawo? Każdy ma wolną wolę... i skoro postanowił coś ukraść to powinno być oczywiste, że może (ale nie musi) ponieść za to konsekwencje... jak te konsekwencje poniesie... to pretensje / oburzenie nie powinny iść w stronę firmy którą okradł, a do siebie... w końcu wiedział co robi... i czym to grozi...

Ostatnio zmieniany przez mgit : 31.01.2015 o godz. 01:20
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post