|
@jou oczywiście, że się da edytować. Ten format jest przeznaczony do przesyłania dokumentów, które mają pozostać niezmienione - tzw do wglądu.
@nimal wiesz co mnie najbardziej dobija w Excelu? Obsługa plików csv oraz UTF 8...
Kiedyś musiałem wyeksportować plik jako csv oddzielony przecinkami w UTF. Wybrałem odpowiedni format zapisu i co? I nic. Kolumny były oddzielone przez średnik.
Jeżeli chodzi o UTF to mam problemy z otwieraniem i zapisywaniem dokumentów z tym kodowaniem.
Filozofia i podejście MS mnie przeraża. Gdy zacząłem korzystać z Sharepointa to sobie pomyślałem wtf? To jest tak mało wygodne, że brak słów. Np ankiety o wiele szybciej i wygodniej zrobić pod Googlowym Docs.
Tam jeszcze mam skryptowy język dzięki któremu mogę zrobić dosłownie co chcę. W sharepoint są przepływy pracy jednak jest to ciężkie...
@Max jeżeli ktoś ma pracować na pakiecie biurowym, to na znać jego obsługę. Koniec kropka.
Co do tekstów "nie jestem informatykiem", to słyszy się je na prośbę o zrobienie zrzutu ekranu, o podanie adresu IP, o zrestartowanie komputera, o sprawdzenie czy w gniazdku jest zasilanie itd.
*****izacja postępuje.
Ostatnio zmieniany przez andy : 31.01.2015 o godz. 12:03
|