Cytat:
Napisany przez DarkSlide97
Podkręciłem tą kartę graficzną specjalnie żeby Underground 2 działał na mojej rozdziałce (1024x768)... Karta beznadziejna (128MB DDR2 64bit...) ale coś udało się z niej wykrzesać.
Z 450/500 wyciągnąłem na 514/617. Wentylator świszczy jak cholera (mnie to nie przeszkadza bo podczas gry mam słuchawki) a temperatura dochodzi do 70 stopni
Grunt że gierka działa na full opcji w mojej rozdziałce  Trzeba inne gry sprawdzić 
|
Włączyłem z ciekawości Just Cause 2 na maksymalnych ustawieniach w 1920x1200. Poszło bez problemu, więc po ustawieniu Anti-Aliasingu na 4x (więcej przy tej rozdziałce tak naprawdę nie potrzeba) obniżyłem taktowanie.
Efekt? Karta dalej daje radę, a jej zużycie prądu spadło z 65 do 20W

Widać to nawet powyżej, na sekcji zasilania - aktywne jest 3/6 faz. Co dalej za tym idzie, T spadła z 58 do 47 stopni, a obroty wentylatora są niewiele wyższe niż w idle. Owszem, nie mam teraz 60 klatek/s tylko 40, ale i tak nie jestem tego w stanie zauważyć
Ten model standardowo ma 823 MHz, producent podniósł to do 950, a mój egzemplarz bez podnoszenia napięcia ciągnie 1010. Co najlepsze - na zasilaczu 450 W