Ale ja wcale nie zasugerowałem, że używasz jednego hasła. Nie wiem skąd ten pomysł?
Odnoszę wrażenie, że po za Andym nie rozumiecie czym i jak działa ten program.
KeePass jest programem, w którym użytkownik przechowuje hasła, loginy, adresy stron, notatki, a nawet pliki jeśli chce. Przy tworzeniu bazy, użytkownik pytany jest o wymyślenie hasła, które będzie musiał za każdym razem podawać przy otwieraniu zaszyfrowanej nim bazy danych i wtedy kiedy program zrzucimy na pasek, przelogujemy się etc. (można to powyłączać jak ktoś jest świadomy zagrożeń ;]). Jednym z narzędzi ułatwiających ustalanie haseł do innych stron jest wspomniany generator, w którym można sobie ustawiać różne profile z ustawieniami generowania tegoż hasła.
Synchronizacji z chmurą nie ma, ponieważ kto by za to płacił (w sensie autora)? Program jest otwarto źródłowy, rozwijany w dwóch gałęziach. Starszej i nowszej (ale wymagającej dot neta). Jest też bardzo popularny, więc na pewno bezpieczniejszy niż jakieś 1passwordy, na dodatek z własną usługą chmury (czyli mają na bank sposób na odczyt hasła i całą bazę haseł nieświadomych klientów - tak to wygląda M@X, być może tego nie robią). ;]