Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.02.2015, 15:38   #7
DarkSlide97
Kiedyś to było

Data rejestracji: 17.11.2013
DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
To już wiem czemu Mac jest taki drogi - niezniszczalny? U mnie w budzie stoją iMac jeszcze z Core2Duo i 512MB RAM (te w monitorze) żaden z nich się nie psuje...
Cóż, gdybym kupił komputer ze świadomością że za 5-10 lat będzie nadal działał może dałbym za niego trochę więcej.

Nie mówię by wszystko robić samemu, lecz umówmy się - złożenie komputera, wymiana części czy podstawowa diagnostyka dysku, RAM i sprawdzenie temperatur lub napięć w zasilaczu nie wymaga dużego zaangażowania i praktycznie każdy może się tego nauczyć.
Co innego samochód - tu jest więcej części, więcej problemów i trzeba posiadać sporą wiedzę by się uporać z awarią.
Chodzi mi o ludzi którzy z byle problemem idą od razu do serwisu gdzie koszą z nich kasę.
Uważam że każdy facet powinien umieć podstawowe rzeczy zrobić w domu...
Ponoć są tacy, co nie umieją wymienić żarówki (!!!).

Cytat:
P.S. Zeby Ci jeszcze namieszac w glowie to w mini dysk SSD i RAM dolozylem sam, choc konstrukcja jest teoretycznie - dla dysku - zamknieta ;-). Spedzilem na tym prawie dwie godziny i oszczedzilem 200 PLN. Nie wiem czy dzisiaj zrobilbym to samo czy po prostu podczas zamawiania komputera wydal 200 PLN wiecej, a dwie godziny poswiecil np. na relaksujacy mecz squasha.
Oszukałeś system, brawo Ja kombinowałbym jak to zrobić bo zawsze jest nowa umiejętność, dodatkowo dwie stówy nie leżą na ulicy a jak komuś brakuje czasu zawsze można pójść spać trochę później

DO WHAT YOU WANT BUT THINK ABOUT THE OMEN
DarkSlide97 jest offline   Odpowiedz cytując ten post