Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.03.2003, 19:24   #8
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.11.2002
Salvad0r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: Re: Re: Re: Pobór "mocy" przez Gadu Gadu

Cytat:
Y@nkee_PL napisa***322;(a)
skoro uwazasz ze nie maja pojecia o budowaniu aplikacji, to wyjasnij mi dlaczego to wogole dziala

to moze jeszcze ich zastapisz, zatrudnisz sie u nich i pokazesz jak sie robi komunikatory, wolne od bledow itp, powodzenia

a czemu twierdzisz ze pod XP bedzie ( jest ) najgorzej, uzywam XP i jestem zadowolony, moze miales przykre doswiadczenie i od razu sobie odpusciles od reki stwierdzajac ze jest do d..y
Podniecasz sie niebezpiecznie, odpusc troche 8)

Napisac aplikacje to i srednio inteligentne dziecko potrafi. Kazdy programista (w tym i ja) wie, ze diabel tkwi w szczegolach. GG dziala bo zrobic tego typu program to doprawdy drobiazg i ciezko skopac az tak zeby wcale nie dzialal. Pytanie brzmi raczej JAK dziala. Nie wysmiewam programistow GG a zwyczajnie punktuje to, co kazdy programista podkreslilby widzac zarlocznosc programu. Zwyczajnie trzeba nad nim popracowac, a jest to tym trudniejsze im wiecej API nalezy opanowac. W przypadku MS przecietny programista musi poruszac sie po kilku roznych (Win98, 2000 oraz XP). Im lepiej zna API tym sprawniejszy kod "produkuje". Stad twierdze ze slabo napisany program dzialac bedzie tym gorzej im nowszy system podsunie mu sie do egzystencji. Programowanie pod XP to swoista rewolucja na patelni, zapytaj kogos z podobnym do mojego doswiadczeniem to zrozumiesz ze mam racje. Stad moje prognozy ze skoro GG dziala slabo w starszych systemach to tym bardziej nie bedzie dobrze dzialac w XP. A to, ze niektorym dziala a niektorym nie lub nie do konca poprawnie to najwieksza zmora kazdego programisty - tutaj dochodzi do glosu doswiadczenie w optymalizowaniu kodu, ktore albo sie ma albo nie.

I tylko tyle chcialem na ten temat.. zatrudniac sie "u nich" nie zamierzam, co najwyzej napisze z nudow wlasnego klienta GG, moze i Ty zostaniesz alfa/beta-testerem? 8)
Salvad0r jest offline   Odpowiedz cytując ten post