Re: Re: Do grungera
Do Luzaczka:
Zgadzam sie calkowicie z Toba w kwestii kosztow. Wyliczenie ktore przytoczyles ja takze przerobilem pare dni temu i wyszlo mi podobnie. LG bez problemu sprzedam za 12 miesiecy z niewielka strata (sprzedam, bo za 12 bedzie miala wciaz kolejnych 12 miesiecy gwarancji firmowej a kazda inna juz nie). Nawet gdybym nie sprzedawal to czeka mnie 24 miesiace palenia bez ryzyka.
Jesli cos mnie martwi to jedynie to, czy aby na pewno LG za te pieniadze realizuje w 100% zalozenia standardu DVD-R. Jest to jedyna watpliwosc jaka pozostala. Martwie sie ze czegos tam nie da sie nagrac z przyczyn sprzetowych. Co Ty na to? Mam nadzieje ze tak nie jest, byloby dziwne gdyby LG ryzykowalo tak nieciekawe zagranie.
Jest jeszcze jeden plus: LG czyta DVD+R/W 8) - zadna inna DVD-R tego nie potrafi, to tez wzialem pod uwage decydujac sie na nia zamiast na Pioneera drozszego o 350zl.
Z paleniem x2 na nosnikach x1 takze sie zgadzam, to bardzo dobrze, ze LG ignoruje znacznik i nagrywa x2 "jak leci" aczkolwiek nie nalezy z tym przesadzac, zapewne niektore nosniki nie podolaja. Bazowalbym tutaj np. na Twoim doswiadczeniu - ciekaw jestem ktore nosniki x1 mozna smialo nagrac x2? Domyslam sie ze Esperanze x1, a jakie inne sprawdzales?
Co do DVD-RAM'u to istotnie, maksymalnie x1 i to bez weryfikacji. Jesli chcialbys weryfikowac "w locie" to efektywna predkosc nagrywania wyniesie 0.5x, takie info znalazlem wczoraj ale nie przeraza mnie to, DVD-RAM nie sluzy do masowego palenia, umiejetne jego wykorzystywanie sprawia ze i x1 to duzo (podmiana pojedynczych plikow itd - do tego wlasnie mialby mi sluzyc - backup dysku systemowego itp).
Jutro ide kupic LG 4020B, mam nadzieje ze nie zabraknie oraz ze te 100 tanich BulkPaq'ow Gen3 ktore kupilem w zeszlym miesiacu awansem nie pojdzie do kosza ^_^
Ostatnio zmieniany przez Salvad0r : 30.03.2003 o godz. 19:44
|