Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.03.2003, 00:57   #4
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.11.2002
Salvad0r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
remix napisa***322;(a)

wiem, skad mozna sciagnac ten teledysk, ale to nie jest parodia!!! to straszna okropnosc, gosc, ktory zrobil ta przerobke teraz tego zaluje.

W tej przerobce calkowicei wypaczono sens piosenki, pokazywani sa zolnierze III rzeszy i sam hitler.

dlatego nie podam Ci linka.

Chcialem jeszcze zauwazyc, ze ludzie ktorzy nienawidza Wisniewskiego po dluzszym zastanowieniu sami nie potrafia okreslic dlaczego go nienawidza... przyczyna jest dwojaka: bo wszyscy go nie lubia, bo jesk KIMS i dorobil sie kasy.

Ci, ktorzy jada po Wisniewskim sa zacofani i powinni przejrzec na oczy.

Wiem, ze w tym teledysku pokazywani sa zolnierze III Rzeszy oraz Hitler i zapewniam Cie ze jestem juz dorosly i dojrzaly emocjonalnie do prawidlowej oceny czy jest to przerobka godna pozalowania czy byc moze raczej plaski dowcip.

Ja natomiast zdecydowanie uwazam, ze narkoman robiacy kariere i lansowany na przekor wszystkim i wszystkiemu to jakas pomylka. Nie zycze sobie zeby ten czlowiek np. reprezentowal kraj za granica. To zwyczajny wstyd. Jego prostactwo i pseudo-artystyczne zaciecie wyprowadza z rownowagi nie tylko mnie, mam nadzieje. Z ubolewaniem patrze jak ten godny pozalowania cpun z przeszloscia niezbyt chwalebna (znam czlowieka z ktorym cpal swego czasu wiec sporo wiem i to nie z plotek) robi kariere i pieniadze na naiwnych malolatach dajacych sie nabrac na tanie chwyty. Nie tworzy muzyki - on KRADNIE to, co juz zostalo stworzone, choc w swiecie producentow nazywa sie to teraz troche inaczej. Laczy do kupy ckliwe i wpadajace w ucho kawalki, zmienia aranzacje, doklada troche taniego tekstu i sprzedaje to za ciezkie pieniadze 8-10-15-o letnim piszczacym dziewczynkom tudziez co glupszym doroslym, nie wyrobionym muzycznie.

Wracajac na chwile do samego teledysku to uwazam ze pan Wisniewski ze swoim, skrzywionym ciezkim dziecinstwem oraz narkotykami, swiatopogladem moglby darowac sobie proby manipulacji przeszloscia a w kazdym razie przestac kreowac sie na idola mlodego pokolenia. Pokazywane w "Keine Grenzen" sceny sugeruja pare rzeczy no ale trzeba bylo sie urodzic troche wczesniej niz fani Ich Troje zeby zrozumiec jak perfidne drugie dno teledysk ten posiada. Na dodatek spiewa po niemiecku co juz jest w ogole szczytem jesli wziac pod uwage ze spiewa dla Polakow. Dokladnie rzecz biorac wykorzystal w tym "dziele" slowa pewnego dyktatora z lat 40-tych. A jakby tego bylo malo to "keine grenzen" nalezalo do ulubionych zwrotow Adolfa Hitlera co w polaczeniu z obrazami pokazanymi w teledysku i marnym niemieckim akcentem Wisniewskiego stworzylo iscie niepowtarzalna calosc... No ale jak juz pisalem trzeba byc kims zeby umiec to wlasciwie ocenic, a nie nastolatkiem.

Chciales wiedziec dlaczego nie przepadam za nim to teraz wiesz. Nie zazdroszcze mu niczego, a zwlaszcza pieniedzy bo ten czlowiek nawet nie umie zrobic z nich wlasciwego uzytku. Nie tyle "jest KIMS" co jest NIKIM, a dokladnie narkomanem z kryminalna niemal przeszloscia. Szokuje mnie ze ktos taki jest promowany w mediach z sila wodospadu, mam wrazenie ze to celowa robota socjotechnikow ktorych ostatnio dostatek.

Nazywanie "zacofanymi" ludzi ktorzy potrafia trzezwo ocenic jaka beznadzieja jest Wisniewski nie miesci mi sie w glowie, moze pranie mozgow zafundowane nam od pewnego czasu faktycznie jest tak skuteczne? Ciesze sie ze na mnie to nie dziala i umiem odroznic dobro od zla, z ktora to cenna cecha osobowosci tak agresywnie walcza dzis rzesze "specjalistow od mas". Z powodzeniem, jak widac po Twoim poscie.

Co do linka to nie ma sprawy, przeciez Cie nie zmusze a teledysk i tak znajde - albo zabiore sie na powaznie za szukanie, albo zaczekam az ktos obiektywny przesle mi oferte na priva.

Ostatnio zmieniany przez Salvad0r : 31.03.2003 o godz. 01:22
Salvad0r jest offline   Odpowiedz cytując ten post