Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.03.2003, 10:45   #26
stefan2003
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.01.2003
stefan2003 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: Re: Re: Re: Nagrywarka DVD LG 4020B - czy warto?

>Poki co to wiekszosc napedow na rynku ma "uciete funkcje o polowe" a >dokladnie nagrywanie DVD+R wiec nie jest to argument. Powiem wiecej, >np. Pioneer nie potrafi nie tylko zapisywac ale nawet czytac DVD+R >natomiast takie LG o ile dobrze wyczytalem w specyfikacji DVD+R/W >czyta. A do tego ma DVD-RAM ktory jest o wiele lepszy niz standard >DVD-RW. Stad moje zainteresowanie LG, zwlaszcza ze wcale nie >kosztuje 1200 a niecale 1000zl.

Co do DVD+R to kupno Sony jest przyszlosciowe wlasnie dlatego ze nagrywa ten standard. Dlaczego? Otoz jak kazdy wie sa dwa standardy i nie ma pewnosci ktory bedzie w przyszlosci tym lepszym, dlatego kupujac nagrywarke sony masz pewnosc ze nagra ci co tylko chcesz. Co do DVD-RAM to wg. mnie ten format to przeszlosc. Czystych plyt nie widzialem (dvd-ram), nagrywarek co to nagrywaja nie widzialem od dawna (przynajmniej nie kojarze), o standardzie prawie nigdzie sie nie mowi. Jak dla mnie wydatek rzedu 1000 zl to duzo. Myslalem tez o kupnie LG ale wolalem poczekac jeszcze, dozbierac kase i kupic Soniacza, dlatego ze : nagrywa + i -, nagrywa 4x

>Inna sprawa ze predkosc zapisu 4x wcale mnie nie bawi bo na jesieni >pojawia sie juz modele 8x tak wiec nie jestem pewien czy warto >dac za DRU500A te 1500-1600zl w tej chwili, za te pieniadze moge >miec prawie 2 nagrywarki LG albo LG i kawalek Pioneera Z tego >wlasnie wzgledu chyba definitywnie zrezygnowalem z rozwazania zakupu >SONY, pozostalo LG oraz Pioneer 105. No i nadzieja ze dzieki Wam >wybiore wlasciwa nagrywarke.

Czyli chcesz wydac 1000 zl za sprzet o ktyrm wiesz ze juz w jesieni bedzie 4 razy wolniejszy od konkurencji?
stefan2003 jest offline