Cytat:
Napisany przez Jarson
Jazda 200 na godzinę pod względem wrażeń wizualnych niewiele różni się od jazdy 140 na godzinę. Jeśli jedzie się po autostradzie, to się tej prędkości zanadto nie czuje. Zapewne na zwykłej drodze, mijając o włos jakieś drzewa, słupy, ogrodzenia, emocje byłyby inne, ale na szczęście takich doświadczeń nie mam 
|
To nawet nie o to chodzi. To generalnie jest głupie i zdaję sobie z tego sprawę, ale to w sumie tylko dla takiej.. sam nie wiem - świadomości, że pojechałem tą prędkością i wiem 'jak wygląda'. Oczywiście nie na żywioł, tylko w odpowiednich warunkach, odpowiednio przygotwanym samochodem itp. (dobre opony, stan techniczny itp.).
W sumie głupszą rzecz zrobiłem już bezpośrednio po jego kupnie, kiedy wracając do domu - autostradą - sprawdziłem jak się nim szybko jedzie jadąc w okolicach 190. Fakt, że bez najmniejszego problemu - samochód sportowy, trzymał się drogi jak przyklejony - robiłem to też, kiedy w okolicy nikogo nie było, ale jednak nowym samochodem, którego nie znałem i co do którego nie mogłem być w pełni pewien, jak się zachowa. To było w sumie głupie. Choć też przyjemne
Bo tak ogólnie to mnie taka prędkość jakoś wcale nie pociąga. Wręcz przeciwnie - tak jak piszesz dużej różnicy 'wizualnej' nie ma. A jednak ryzyko znacznie wieksze niż przy xx dziesięciu km/h mniej