Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.03.2015, 01:05   #24
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Wiesz u mnie jest problem tego typu że okulary zachodzą takim potem/tłuszczem i muszę przynajmniej raz dziennie umyć pod bieżącą*wodą. Po tym komfort noszenia jest o wiele wyższy.

Co do AR:
Cytat:
Powłoka AR przy wszystkich swoich zaletach ma jedną "wadę". Uzyskana dzięki niej wysoka przejrzystość soczewki powoduje, że jest na niej widoczna każda odrobina kurzu czy brudu. Można odnieść wrażenie, że "szybciej się brudzą", co jest nieprawdą. W związku z powyższym producenci łączą powłokę AR z powłokami hydrofobowymi (odpychają cząsteczki wody) oraz lipofobowymi (odpychają cząsteczki tłuszczu). Rozwiązanie to ułatwia utrzymanie soczewek w czystości.
Teraz nie kupowałem już*najtańszego modelu tylko dołożyłem i kupiłem coś*co się*nazywa w VE LightView Suppreme SG.500039 - mają*ponoć o wiele lepiej chronić przed osadzaniem się tłuszczu (powłoka oleofobowa) oraz wodą*(powłoka hydrofobowa).