Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.03.2015, 17:44   #8
Leman39
Moderator

Data rejestracji: 21.02.2014
Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Dokładnie tak jak pisze Jujo.

Płyty do nadruku zazwyczaj są nieco droższe od tych samych nośników z logo producenta, więc niepotrzebnie dopłacasz do bajeru, którego nie wykorzystasz i tak.

Płyty BD-R nie ma rozgraniczenia na plus i minus.
Są BD-R HTL (standardowe, powiedzmy) i BD-R LTH (Tych wystrzegaj się jak ognia).

Po raz kolejny kieruję do działu z Nośnikami, łatwiej będzie Ci podjąć decyzję.

Temat BD-R zakończmy, gdyż nagrywarką DVD, którą posiadasz nie nagrasz tych płyt, ani żadnych innych BD-R (zupełnie inny laser).
Do archiwizacji jednak bezpieczniejsze są płyty DVD+R (jednowarstwowe).

Do ważnych danych TDK DVD+R, Verbatim (chociaż z nimi różnie bywa).
Popatrz w dziale nośniki na testy, jaka marka/MID.

Tych Verbatimów DVD-R sam mam dość dużo, ale tylko dlatego, iż trafiłem na "przecenę".

Co do przeźroczystości... hmmm, M-Disc DVD+R, które posiadam, są najbardziej przezroczyste spośród nośników, jakie mam na stanie.
Leman39 jest offline   Odpowiedz cytując ten post