UNITEK Y-1031 oraz LG BH16NS40 - problem
Witam
Czytajac opinie na temat nagrywarek Blu Ray na forum natknalem sie kilkakrotnie na opinie, ze najlepsze rozwiazanie do laptopa to SATA adapter Unitek i nagrywarka LG/Pioneer.
Zakupilem UNITEK Y-1031 oraz LG BH16NS40 i niestety pojawil sie problem...
Na poczatku probowalem nagrac plyte Blu Ray z predkoscia x6. Nie dalo rady, nawet nie zaczynalo wypalac plyty, wywalalo sie prawdopodobnie jeszcze na buforze, ale co ciekawe naped sie odlaczal (Unitek jakby na chwile sie wylaczal) i nie dalo rady nagrac.
Sprobowalem wypalic DVD - dalo rade.
Wpadlem na pomysl aby wypalic BR z predkoscia x2 - poszlo bez problemu, ale nie dalo rady zweryfikowac plyty - znowu ten sam problem, rozlaczala sie nagrywarka tudziez Unitek.
Z predkoscia x4 tez dalo rade, ale weryfikacja oczywiscie niemozliwa.
Zainstalowalem program do sprawdzania plyt Nero DiscSpeed - przy sprawdzaniu nagrywarka/Unitek sie rozlaczaja.
Jak dla mnie wyglada na to, ze po prostu adapter nie daje rady przerzucic wymaganej ilosci danych, ale czy powinno to sie konczyc rozlaczeniem, a nie tylko spowolnieniem? Czy jest jakas mozliwosc aby to ustawic?
Mial ktos z Was podobny problem?
Bede wdzieczny za pomoc, bo nie wiem co zrobic z tym fantem...
Chce traktowac te plyty jako backup/archiwum i zalezy mi na pewnosci, ze dobrze sie wypalaja.
Z gory dzieki.
|