Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.03.2015, 13:49   #17320
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
Ja sądzę, że gdzieś 2004 - 2006 już coś takiego widziałem, nie w wykonaniu Polaka, tylko gdzieś tam...

Do tego, to chyba tylko olej silikonowy nadaje się, na szybko sprawdziłem, 5 litrów, 160 złotych, kilka takich baniaków potrzeba + akwarium. Za te pieniądze, to spokojnie można zrobić inne ciche chłodzenie, a w razie grzebania się w komputerze, unika się usyfienia. Miałem kiedyś do czynienia z olejem silikonowym, dziadostwo naprawdę nie chce się niczym zmywać.
Sądzę, że dużo lepiej nada się do tego olej hydrauliczny. Cena litra w hurcie to ok. 5 zł, tak więc koszt napełnienia akwarium powinien zamknąć się w ok. 100 zł - a to już jest bardzo atrakcyjna cena.

Niestety kwestia babrania się w oleju pozostaje. Olej hydrauliczny zmywa się bez porównania łatwiej niż silikonowy, ale i tak każde wyjęcie komputera z akwarium to sporo zachodu.

Ostatnio zmieniany przez Jarson : 23.03.2015 o godz. 15:18
Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post