Cytat:
Napisany przez VANTWG
dawno mnie tu nie było
Z nudów i z ciekawości "czy się da" przewaliłem znaleziony w graciarni napęd HP DH-16ABLH wpierw na litka ihas124/224/624B a potem na Plexa 890SA. Wszystko funguje jak należy.
btw. Jako że wypadłem z obiegu, co zostawić ? Litka 624 czy plexa ?
btw2. mam wygrzebałem jeszcze HP DH-16ACSH, ale to chyba na nic nie da się przeflashować
Pozdro all
|
Ale mam nadzieję że teraz jak znalazłeś drogę to częściej będziesz zaglądał

.
LiteOn iHBS 624 B obsługuje LebelTAG krórego Plextor PX-L890SA nie wspiera\nie obsługuje.Jak również brak testowania w OptiDriveControl na
Plextor PX-L890SA.
Możliwość nagrywania gier na XBOX360 z zabezpieczeniem XGD3 (zmodyfikowane Fw.)
Natomiast Plextor PX-L890SA w zasadzie dochodzi PlexUtilies i skanowanie np. jittera na CD-R i trochę zaawansowanych ustawień(zmiana mocy lasera -+4% , tryb głośności napędu itp itd..)
W jakości zapisu \odczytu raczej trudno się dopatrzyć jakiś różnić .......
Co do HP DH-16ACSH to konstrukcja rewizji iHAS C .
Crossflash już robimy całkiem inaczej metodą unlocked flasher .
Musisz mieć prawidłowo zrobiony flash od napędu do którego chcesz zrobić crossflash oczywiście nie żadnym Flash Utility bo zgrywa śmiecie w sprzętach z pamięcią 1MB albo znaleźć gdzieś taki zrzut prawidłowo zrobiony.
Oczywiście przy wgraniu nieprawidłowo zrobionym zrzucie napęd wylatuje w kosmos bez żadnej nadziei na ratunek.
Możliwy jest crossflash do IHAS 124 C\ 324 C Plextor PX-891SA,pewnie do TEAC DV-W524GSC i innych klonów.
Jeżeli chcesz jakieś prawidłowo zgrane fw. to melduj bo chyba większość mam do tej rewizji