Dyskusja: Wersor CD-R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.03.2003, 23:36   #2
Sebastian997
Forumator

Data rejestracji: 12.07.2002
Sebastian997 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Powinno Cie sie udac nagrac zabezpieczona gre. Nosnik nie ma znaczenia jesli chodzi o przenoszenie zabezpieczen. Pomijam tu takie przypadki jak kopie gier na niektore konsole, ale tu ma znaczenie kolor nosnika i laser w napedzie konsoli, a nie sam fakt przenoszenia zabezpieczonych danych przez plyte. Jesli jednak stosujesz tanie plytki to stanowczo odradzam wypalanie ich z maksymalna predkoscia bo oznaczenie podane przez producenta na ogol w takich przypadkach ma niewiele wspolnego z prawda. Dla takiej plytki (mimo ze jej indeks to x40) zalecalbym ci palenie z predkoscia x16, maksymalnie x24. Wtedy powinno wszystko byc OK. Nie mowie ze na x40 plytka nie da sie odtworzyc. Ale jesli nawet bedzie mozna ja odczytac to uklad korekcji bledow w czytniku bedzie mial naprawde sporo roboty.

Moje uwagi dotycza ogolnie tanich plyt, bo tej kokretnej marki nie znam. Owszem, czasem sa wyjatki i tanie plyty spisuja sie bardzo dobrze, ale to naprawde zdarza sie rzadko i raczej bym na to nie liczyl. Ja wole jednak wypalac takie CDR z nizszymi predkosciami

Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 31.03.2003 o godz. 23:41
Sebastian997 jest offline