Cytat:
Napisany przez seku
Witam
27 marca ujrzała światło dzienne nowa płyta Nightwish
Załącznik 70079
kapela która w 1997r. zrobiła na mnie wrażenie bo debiutanckim albumie
Angels Fall First i tak nie przerwanie do 2004r. mnie zaskakiwała...
niestety nowa wokalistka nie potrafiła nawet w 10% zastąpić Tarjii
Koncertów z Tarja widziałem ponad 10x po przełomie w 2004r. postanowiłem im dać szanse 19.02.2008 w Hali Wisły w Krakowie niestety było gorzej jak słabo...
albumy z jej udziałem odpuściłem w swojej kolekcji
Nowy album nowa wokalistka nowy skład odszedł perkusista
słucham słucham zobaczymy czy przekonają mnie do kupienia ich nowego albumu
|
Jakby nie Twój post, to w ogóle nie zauważyłbym tej premiery - tak to jestem na bieżąco
Cytat:
Napisany przez seku
Ładne :-)
mam gramofon w spadku po wuju z West Germany Pionieera z połowy lat 90 ale bez igły i nie bardzo wiem gdzie ją dokupić.
co do nowego albumu
klawisze Tuomas jak zawsze na najwyższym poziomie jak i cała aranżacja utworów.
gitara Emppu bardzo podobna do tej na płycie Once
ryki i wrzaski, krzyki Marco mi się nie podobają
i najważniejsze Lead Vocal jest dobry na pewno lepszy od poprzedniczki ale do Tarji to już nie ma czego porównywać
brakuje nadal Mi tego co mnie w tej kapeli urzekło od początku czyli operowego śpiewu
nic słucham dalej zobaczymy :-)
|
Tarji łatwo zastąpić się nie da. Inna sprawa, że do Nightwish zawsze miałem sentyment, nawet w czasach Olzon, która i mnie w ogóle nie urzekła. A nowa wokalistka najzwyczajniej w świecie daje radę.
Na razie przesłuchałem jedynie Elan i jestem jak najbardziej mile urzeczony. Teledysk momentami odrobinę tandetny, ale ze zwyczajowymi miłymi smaczkami (mnie urzekł ten industrialny robotnik, dla mnie to taka ikona epoki, człowiek który nie spocznie dopóki będzie miał jeszcze garść surówki do przetopienia).