Cytat:
reszcz napisa***322;(a)
Mam pytanie znacie jakiś program programik który by po wprowadzeniu płyty do napędu pytał o hasło dostępu dla danej CD.
Mam kilka filmów które chciałbym aby nikt mi nie oglądał.
Pozdrawiam Reszcz
|
.................................................. .........
No nie żartujcie - spakować rarem z hasłem. A coż to za zabezpieczenie. Osoba bez specjalnie głębokiej wiedzy i mocnego sprzętu złamie takie "zabezpieczenie" w kilka chwil.
Ja proponuję PGP disk. Algorytmy zabezpieczeń są naprawdę mocne - wręcz przysłowiowe.
1) Gdzie znaleźć PGP - proponuję poszukać na forum
www.astaforum.com - powinieneś znaleźć - jesli będziesz miał problemy wyślij do mnie maila
ammarda1@wp.pl
2) Instalujesz program i tworzysz PGP disk (ustal taką wielkość aby zmieścił się na płycie) - zabezpieczasz go hasłem. Możesz wybrać poziom zabezpieczeń. Po stworzeniu widzisz ten dysk dokładnie tak, jak partycję dysku fizycznego. Zapełniasz go danymi. W każdej chwili możesz go odłączyć (klikasz na nim ppm i wybierasz unmount).
3) Po odłączeniu dysku (tak naprawdę jest to plik o określonej przez ciebie wielkości, o rozszerzeniu *.pgd) nagrywasz go na płytę i kasujesz z dysku.
4) Od tej chwili masz dane na płycie nikt się do nich nie dobierze bez hasła. Ty zawsze możesz go otworzyć, po podaniu hasła. Wtedy będziesz widział dane na emulacji dysku 8)
Być może mój opis jest mało składny, ale samo narzędzie jest bardzo użyteczne, a przy tym naprawdę proste w uzyciu.
.................................................. ............