Dyskusja: [FAQ] Stare, ale jare!
Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.04.2015, 12:15   #113
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez MT2 Podgląd Wiadomości
Przepraszam za offtop, ale nie wiem gdzie zapytać.

Przyszedł do mnie przed chwilą BenQ DW1640 i mam z nim problem - podczas robienia testu jakości płyty (nie ważne jakiej, na CD i DVD to samo) napęd zacina się na pozycji ok. 10 minuty dla CD / 0,3GB dla DVD i przestaje kręcić (to samo w Nero i w Opti Drive), przy czym jak spróbuje z tej samej płyty skopiować dane to kopiuje bez problemów. Poniżej test z Nero:

W przypadku Nero póki nie wyciągnę płyty, to słupek w tym miejscu leci cały czas do góry. W Opti Drive się po prostu zatrzymuje.

Co może być przyczyną? Spróbować sflashować firmware do nowszego (tylko prosiłbym o polecenie najlepszego), bo aktualnie jest BSGB?
Wgraj najnowsze fw:
http://www.firmwarehq.com/getdownloa..._bsrb.zip.html
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post