Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.04.2015, 15:04   #1
dune2
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.03.2012
dune2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Pionieer DVR-555H-S - testy płyt

Szukam płyt które godnie zastąpią verbatimy dvd+r które do niedawna świetnie się paliły na tej stacjonarnej nagrywarce czyli na Pionieer DVR-555H-S.
To dokladnie taka:
http://www.pioneer.eu/pl/products/ar...5H-S/page.html
Nagrywarka ma ok 7 lat i swoje już wypałila.Jestem pewien że wypałilem na niej pare tysięcy płyt.
Jeszcze pare dni temu było tak

-verbatim-dvd-r.png

Niestety kupiłem nowe płyty verbatima dvd+r i zaczeły się problemy.
Nagrywarka przestałą je wykrywać co jednoznaczne z tym że nie nie mogę na nich nagrywać.
Kupiłem więc kolejny cake i trafiłem na takie które widziała i nagrywała w podobnej jakości jak ta powyżej.
No ale skończył się i kupiłem kolejne i teraz niestety nie widzi już żadnych verbatimów dvd+r.
Pierwsza myśl była taka że "umarła" ale przetestowałęm płyty różnych firm i z wszystkimi sobie radzi.
Nagrywa zarówno na płytach takich firm jak Sony,TDK czy Maxell jak i na tych mniej znanych oraz typu "no-name".
Dlatego też nie rozumiem jaki to rodzaj uszkodzenia nagrywarki ale chce wybrać w miare najlepszą płytę dla tej nagrywarki.

Już wiem że nie będzie to esperanza dvd+r.
Jakośc nagrania poniżej.

-esperantza-dvd-r.png

Co ciekawe na Verbatimie dvd-r czyli na minusach dalej nagrywa i to bardzo dobrze

-verbatim-dvd-r.png

Z minusami jednak jest dziwna sytuacja.Niektore płyty verbatima nie daja sie testowac na kompie na liteon ihas124.Naped jakby ich nie widzial w nero speed i nie moge zrobic testu.Naped odczytuje te plyty inne napedy takze ale nie moge ich testowac.Dlatego mimo dobrych wynikow pomijam minusy verbatima

Jak widać nagrywarka ciągle potrafi w miare dobrze nagrać bo to płyty roznych firm palone wczoraj:

Sony dvd+r

-sony-dvd-r.png

-sony2-dvd-r.png

TDK dvd+r

-tdk-dvd-r.png

Maxell dvd+r

-maxell-dvd-r.png

-maxell2-dvd-r.png

Mam wrażenie że nagrywarka najlepiej nagrywa na Maxelach.
A co o tym myślicie ?

Ostatnio zmieniany przez dune2 : 16.04.2015 o godz. 15:28
dune2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online