A z tego co wstawiam najlepiej wyglada Maxell ?
Bo waham sie miedzy Maxell a Sony.
Kolejny test
Maxell dvd+r na tej stacjonarnej nagrywarce,
Istotna informacja
jest taka ze kupiłem druga identyczna nagrywarke czyli pioneer dvr 555h.
I ta nagrywarka widzi te verbatimy ktorych nie widzi ta moja pierwsza.
Tyle ze jakosc nagran jest zastanawiajaca.
Tak nagrala pierwsza plyte
verbatim dvd+r
A kolejna verbatima dvd+r (z tego samego cake) nagrala juz tak
Naprawde nie wiem co o tym myslec.Sam juz nie wiem czy ta pierwsza moja ktora mam od nowosci nagrywarka tak dziwnie sie zepsula ze tylko nie widzi verbatim dvd+r a pozostale widzi i nagrywa calkiem przyzwoicie.Jedak nie rozumiem co to by byla za dziwna usterka.
Ta druga nagrywarka ktora kupilem na dniach pierwsza plyte verbatim dvd+r nagrala bardzo zle a nastepna juz bardzo dobrze.
Postawilbym wiec teze ze jest spora losowosc co do ich jakosci ale ta moja pierwsza nagrywarka nie widzi wcale tych verbatimow dvd+r.
Czyli nie widzi ani tych sztuk ktore ta druga nagrywa dobrze ani tych ktore ta druga nagrywa zle.
Moze wiec jest to zbieg okolicznosci polegajacy na tym ze ta pierwsza nagrywarka sie psuje a jednoczesnie jakosc verbatima jest mocno losowa.
Smaczku temu wszystkiemu dodaje fakt ze tak mi wczoraj wypalil verbatima dvd+r naped w kompie czyli ihas 124
Niektore plyty verbatima ihas124 pali jeszcze gorzej a jeszcze tydzien dwa gdy mialem inne serie verbatima to palil wrecz idealnie.
Dlatego nie chce mi sie wierzyc ze sa zepsute obie stacjonarne nagrywarki pioniera oraz ze pada ihas124.
No ale z kolejnej juz strony kolejna palona plyta verbatima dvd+r ale na nagrywarce blu ray z kompa czyli bdr207 wypalila sie tak:
Pionier bdr207 ogolnie dobrze sobie radzi z tymi verbatimami ale pozostale napedy strasznie grymasza.
Nie wiem co o tym wszystkim myslec.
Czyzby verbatim zmienil cos w swoich plytach ? Kiedys obojetnie na czym je palilem bylo co najmniej dobrze a zazwyczaj bardzo dobrze.
Teraz zwyczajnie zaczynam unikac verbatimow.