Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.04.2003, 18:15   #69
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.11.2002
Salvad0r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: Re: jedni

Cytat:
Gelo_5 napisa***322;(a)
Jest to tylko porównanie.Nie ma nic złego w tym,że kupiłeś LG.Mówiąc o Mercedesie mam na myśli: jakość wykonania mechanizmów, stabilność urządzenia.Ogólnie mówiąc: jakość wykonania urządzenia/porównaj optykę,żywotność itp./.Wybór modelu należy TYLKO I WYŁĄCZNIE DO KUPUJĄCEGO!LG pewnie "robi co ma robić" i tak ma być.Natomiast nie nagrywa płyt +R /chyba/.Ja mam wielu kolegów posiadających sprzęt stacjonarny,który nie czyta DVD-R/RW, ale czyta DVD+R!!!/np.starszy sprzęt SONY.Mój wybór padł na SONY ponieważ używam różnego sprzętu tej firmy i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł.
Pozdrawiam.Jeśli to porównanie nie jest trafne, potraktuj je jako moją gafę.Jeśli możesz napiszmy o swoich urządzenia po roku, dwóch.....
Co do mechanizmow to nie wiem czy wiesz ze LG korzysta w swojej nagrywarce z mechaniki Hitachi ktora produkuje OEM dla bardzo wielu znanych firm, w tym takze dla SONY A z kolei np. stacjonarne odtwarzacze DVD produkuje dla LG Samsung. Co do opini na temat jakosci mechaniki w urzadzeniach SONY to zapytaj pare osob: jest ona krotko mowiac taka sobie, nie kupuje sie urzadzen SONY w ostatnim czasie tylko dlatego ze nazywaja sie SONY. To nie jest juz to samo SONY co kiedys, pozostala tylko niezle rozreklamowana marka. Ani telewizory, ani wzmacniacze ani odtwarzacze audio czy DVD nie stanowia zadnej wybitnej klasy wiec doprawdy nie rob z SONY Mercedesa bo juz dawno nie jest liderem na rynku w zadnej branzy.

Jesli natomiast wybrales DVD+R dlatego ze Twoi znajomi maja starsze odtwarzacze ktore rzekomo tylko takie czytaja (w sumie nie do wiary, widzialem zestawienie ponad 300 odtwarzaczy starszej generacji i 75% jesli w ogole czyta DVDR to jest to DVD-R a nie +R) to trzeba bylo tak od razu zamiast owijania "ze lepiej miec nowoczesniejsze i bardziej uniwersalne" albo "wole Mercedesa". Teraz jeszcze zapytaj ktory znajomy bedzie gotow zaplacic za czyste DVD+R i to jeszcze x4 kwote za ktora mozna nabyc np. 5 plytek DVD-R :-)

Co do pisania o "naszych urzadzeniach" za dwa lata to bardzo chetnie, tym bardziej ze za np. 18 miesiecy ja wciaz bede mial gwarancje na moje LG a Ty na SONY juz nie ^_^ Sadzac z tego jak sprzet sie zachowuje nie bedzie problemu - wlasnie skonczylem zrzucac 4 giga na DVD-RAM a maszynka nawet sie nie zagrzala mimo iz podczas nagrywania jeszcze z niej cos tam doczytywalem na dysk od czasu do czasu. Mechanika pracuje bezglosnie, to tez swiadczy o jakosci wykonania.

Inna rzecz ze kazdy kupuje takie, jak mu odpowiada. Kazdy z nas ma swoje podejscie do tematu, swoje potrzeby i swoje przekonania, w pelni sie z tym zgadzam. Dobrze byloby jednakze gdyby tez kazdy potrafil slusznie uzasadnic swoj wybor nie uzywajac argumentow typu "bo SONY jest najlepsze bo najdrozsze i ma +R warte tego 1000zl wiecej!" 8)

Ostatnio zmieniany przez Salvad0r : 01.04.2003 o godz. 18:25
Salvad0r jest offline   Odpowiedz cytując ten post