Dyskusja: Grand Theft Auto V
Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.04.2015, 20:41   #133
revolver0
Guru

Data rejestracji: 06.12.2005
revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jarson Podgląd Wiadomości
Minęło kilka dni od premiery, więc wyszukałem na YT, czy piątka ma szansę pracować płynnie na mojej GTX 560 Ti. Okazuje się, że jak najbardziej, a jestem o to tym bardziej spokojny, że moja jest podkręcona fabrycznie z 823 MHz do 1000 MHz.

Teraz wyłania się tylko jeden malutki problem - reszta konfiguracji. Od kilku lat nie modernizuję (poza zmianą grafiki) komputera i mam przestarego C2D na s775. Okazuje się jednak, że te filmiki, które są robione z GTX 560 Ti bazują na C2Q Q6600 (najmocniejszy bodaj procek jaki można było mieć pod s775). A ten można mieć spokojnie za ok. 200 zł.

I tak się teraz zastanawiam - czy czekać spokojnie jeszcze rok i następnie kupić całkiem nowy, niezbyt drogi (2,5k powiedzmy) zestaw, z którym to zamiarem i tak noszę się od dłuższego czasu, czy nadal trzymać się przyjętej kilka lat temu filozofii, że na kompa wydałem za dużo w młodości i teraz już wystarczy?

Skłaniam się ku opcji oszczędnej, ale jedno wiem - wówczas na max. detalach sobie nie pogram, a wspomniany procesor nie uciągnie już żadnej lepszej karty niż ta, którą mam obecnie w budzie

Ja mam zotax'a gtx 460 amp, czyli podkręcony fabrycznie i ponoć jest w stanie uciągnąć GTA5 na średnich w fullhd, jak będę miał gierkę to go spróbuje podkręcić o jakieś 10-25 %, procka mam 2 rdzeniowego Phenoma 2 555, z odblokowanymi dwoma rdzeniami (łącznie cztery xD) i też go podkręcę. Jak chcesz teraz grać to zmień procka, ja bym poczekał i za rok bym się na niego rzucił z nowym zestawem. Wyjdą dodatkowe łatki i tym podobne...
revolver0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post