Cytat:
Maciej napisa***322;(a)
Jestem bardzo ciekaw co uwielbiacie słuchać ...jaka muzyka (zespół,wokalista,instrumentalista)wywiera lub wywarła na was ogromne wrażenie ...?
|
Do sluchania Muzyki trzeba dojrzec, tak emocjonalnie jak i fizycznie. Napisze tyle, ze dla mnie "sluchalni" wykonawcy koncza sie gdzies na roku 1997 (pomijajac nowe albumy starych). Cala ta nowa, odduchowiona i syntetyczna papka wraz z jej pseudo-gatunkami zupelnie do mnie nie trafia. Nie wymienie np. ze nie trawie hip-hopu czy rap'u zeby nie narazic sie sluchaczom tychze...
Moje gatunki: rock (klasyczny, alternatywny i gotycki), dobry metal (np. Stratovarius, Nightwish), elektronika (Oldfield, Vollenweider),
w zaleznosci od nastroju dochodzi jeszcze troche blues'a, jazz'u a niekiedy country, jednak te pierwsze ktore wymienilem stanowia priorytet.
Z biezacej playlisty na chwile obecna, ze tak powiem:
Saybia, Michael Andrews, Mike & The Mechanics, Earth Wind And Fire, Clouseau, Foreigner, Cutting Crew, Alison Moyet, Enya, Chicago, Enemy You, Camel...
Absolutnie nie trawie nowoczesnej papy serwowanej przez MTV, zacpanych murzynow klepiacych cos w rytm ubogiego walenia w syntetyczna perkusje, doprowadzaja mnie do szalu covery i inne takie. Nie daje rady doszukac sie ani nuty artyzmu w produkcjach wszystkich tych 1-2 letnich gwiazdeczek sprzedajacych sie z pomoca vocoderow i innego elektronicznego smiecia.
W sumie to na tyle bo zaczynam sie juz rozpedzac 8)