01.04.2003, 19:50
|
|
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
|
Re: Podlaczenie razem trzech komputerow, laczenie z internetem
Cytat:
andrzejj9 napisa***322;(a)
Caly czas niestety lacze sie z internetem za pomoca modemu, ale byc moze za okolo miesiac ulegnie to zmianie. Poki co nie bylo w okolicy zadnego operatora, ktoryby tego typu usluge udostepnial, ale wlasnie sie ktos pojawil i prawdopodobnie skorzystam z jego uslug.
Mam jednak zwiazane z tym pewne pytanie. W domu mam trzy komputery - dwa pecety i Amige. Dostep do internetu, ktory prawdopodobnie wykupie, bedzie dostarczany poprzez lacze USB. W moim komputerze takie oczywiscie jest, w drugim pececie pewnie tez (chociaz nie sprawdzalem). Na pewno nie ma go jednak w Amidze. Ale zalozmy nawet, ze jakos uda sie to tam podlaczyc (nie byloby problemu z podlaczeniem przez karte sieciowa, a moze istieje taka mozliwosc). Chodzi mi o to, jakies sa sposoby polaczenie trzech komputerow, tak, zeby kazdy z nich mogl niezaleznie od pozostalych korzystac z internetu?
I nie chodzi mi tutaj o to, zeby mozna bylo korzystac w tym samym momencie na roznych komputerach, ale zeby jeden komputer nie musial byc nonstop wlaczony, jesli chcialbym sie z internetem polaczyc z innego.
Wiem, ze rozwiazaniem jest router, ale nie jest to tanie wyjscie. Pytanie tylko czy jest to wyjscie jedyne?
|
Niestety jakieś urządzenie musi ten net udostępniać. Jeżeli nie chcesz inwestwoać w router trzeba niestety do tego celu użyć jednego z kompów w twoim LANIE.
|