Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.04.2015, 01:55   #80
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jarson Podgląd Wiadomości
jak do licha te substancje miałyby być transportowane na lotnisko, jakim cudem miałyby być pakowane na pokłady samolotów, a następnie przez kogo rozpylane, a wreszcie za co
Wychowałem się dawno, dawno temu. Była wtedy taka gazeta "Świat młodych". Na ostatniej stronie był drukowany komiks w odcinkach. Nie pomnę tytułu, ale był taki o "dzikich". Wszystko w miarę pasowało do współczesnych filmów Cejrowskiego z wypraw do plemion co białego człowieka widziały dwa razy w ciągu 10 lat. Tylko pojawiały się jakieś puszki po napojach czy inne pozostałości naszej cywilizacji. A na końcu się okazało, że "cywilizacja" żyje - tylko falami radiowymi ogłupia "dzikich".

Zakładając, że chemtrails działają i mają podobny cel (nie wiem, nie wczytywałem się w tę teorię głębiej) to za bardzo ogłupiony jestem, żeby to pojąć.

A co do pytania "jak?" to oczywiście nie wierzę, że są to jakieś specjalne zbiorniki, specjalny środek i specjalnie autopilot czy kapitan odpalają to. Za dużo ludzi by to wiedziało. Ale gdyby to był wymagany rozporządzeniem ministra X/Y/Z czy przez głównego technologa w rafinerii dodatek do paliwa dla jego utrwalenia/uszlachetnienia itp. to mogłoby o tym wiedzieć kilka osób w kraju. Dałoby się utrzymać tajemnicę. Ba, może nawet nikt już nie wiedzieć co i dlaczego - przyjęło się, i tak zostało*. Nie wiadomo nawet na dobrą sprawę jakie substancje po reakcji wypadają z silnika.
A skąd kasa? No, w paliwie lwia część to podatki. Generalnie państwo (nie tylko nasze) zabiera taką kasiorę, że stać je na wszystko. Mamy wzrost, rosną stopy podatków... Przecież to się nie klei. Wmawiają, że zielona wyspa (czyli z samego wzrostu gospodarczego wpływy budżetu rosną) a do tego podnoszą stawki bo... kryzys...

*jest taki żarcik

Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 27.04.2015 o godz. 01:58
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post