Cytat:
zorg napisa***322;(a)
hym ja mam podlaczone dwa dyski na jednej tasmie i dwie nagrywarki nadrugiej tasmie, i wszystko smiga ze az sie serce raduje
|
Nie napisalem ze TO jest przyczyna tylko ze to MOZE pomoc. Sa rzeczy o ktorych nie snilo sie filozofom a to, ze Tobie smiga nie znaczy ze w kazdej konfiguracji i z kazdym urzadzeniem tak jest, co Ci gwarantuje niniejszym. Mnie osobiscie tez wszystko smiga a powiem wiecej, mam w sumie 12 urzadzen IDE na 3 interfejsach i wszystkie kanaly zajete. Tym niemniej trafila mi sie kiedys plyta na ktorej Teac x24 MUSIAL pracowac jako MASTER i to samodzielnie, inaczej nie dalo sie z niego wycisnac za wiele i w kolko sie wieszalo wszystko.
Tak wiec ostroznie z ta pewnoscia siebie, dobrze czlowiekowi doradzilem i niech sprawdzi jesli nie probowal wczesniej. Ma to istotnie zwiazek z driverami, przelozenie urzadzenia w trybie master na czysty kanal moze pomoc rozstrzygnac gdzie lezy przyczyna problemu.
P.S. Twoja definicja "smigania" tez jest troche dziwna. Watpie czy osiagasz dobra predkosc przerzucajac z partycji Maxtora na partycje WDC.. no chyba ze Tobie ta konfiguracja sluzy wylacznie do palenia obrazow to mozesz sobie pisac ze "wszystko smiga". Ale bynajmniej nie masz pojecia o tym co to znaczy wspoldzielac kanal IDE pomiedzy dwoma urzadzeniami :-)