Cytat:
Napisany przez czary2mary
... Asus BW-16D1HT, LG BH16NS40 i Pioneer BDR-209EBK\S09XLT odtworzą 3D i dźwięk HD poprzez odtwarzacz PC który ma wsparcie dla tych technologii.....
|
Wielkie dzięki! Teraz wszystko jasne: czyli kupować najtańszy bulk, a reszta (soft) we własnym zakresie. Faktycznie, tak samo było dawniej przy starszych modelach, ale zbiła mnie z tropu ta strona Asusa Pro, rozpływająca się nad obsługą 3D itd...
Chociaż moja dociekliwość nadal nie jest do końca zadowolona

bo skoro funkcje multimedialne to tylko kwestia software'u (playera) w komputerze, i nawet ten super-model Asus BW-16D1HT Pro ma dołączony właśnie player PowerDVD, to co właściwie dodaje to całe niby-wsparcie w firmware dla 3D/DTS? LG też się tym chwali, tylko nieco dyskretniej (w opisie zgodności). Ale mniejsza z tym, może ktoś jeszcze coś doda w tym zakresie...
Ostatnie pytanie, tym razem w kwestii BD wielowarstwowych: Jeżeli starszy model (na przykład LG BH12 albo Asus BW-12B1) nie nagrywa płyt TL/QL, czy przeczyta takie płyty nagrane na nowszym modelu? Zastanawiam się, czy można wykorzystać starszą nagrywarkę jako stację odczytującą do kopiowania płyt wielowarstwowych "w locie" na nowszą nagrywarkę, z pominięciem twardego dysku. Bo w przypadku M-Disc chyba właśnie tak jest: zapis to jedno - musi być silny laser - ale większość modeli (też starszych) czyta takie płyty, przynajmniej tak piszą w necie.
Cytat:
Napisany przez Frozen
Dzięki za cierpliwe odpowiadanie na moje pytania, jak tylko czas pozwoli zakupię BDR-S09XLT i tu mam kolejne pytanie jakie płyty najlepiej "współpracują" z Pionieer'em gdzieś jak szukałem pomocy widziałem takie porady z doświadczenia, ale teraz oczywiście odszukać tego nie mogę.
|
Nie jestem ekspertem, co widać z powyższych postów

ale przekopałem ostatnio sporo netu w poszukiwaniu informacji, między innymi stornę zgodności M-disc. Piszą tam, że Pioneer nagrywa tylko M-disc Blu-ray, a LG/Asus zarówno Blu-ray jak i DVD. Co prawda wymieniają tylko Pioneer BDR-209DBK, nie ma info o 209EBK\S09XLT. Ale wygląda na to, że LG/Asus jest bardziej uniwersalny, choć Pioneer ma na tym forum trochę lepszą opinię. Tak dla wzięcia pod uwagę, jeśli to dla Ciebie istotne...