Cytat:
Napisany przez - Deckard -
Tak, masz racje ,kretynów nie brakuje po stronie kierowców rowerzystów itd co nie zmienia faktu ,
że to rowerzyści powinni zadbać o swoje bezpieczeństwo bo co rodzinie po rencie jak jakiś rowerzysta zginie pod kołami
|
Rowerzysta powinien na siebie uwazac, to oczywistosc. Im wiecej odpuszcza kierowcom tym gorzej dla niego. To tak paradoksalnie.
Pierwszy lepszy przyklad, jechanie zaraz przy krawezniku. Wiesz do czego doprowadza? Zacheca to kierowcow do wyprzedzania na gazete, bo przeciez sie zmiesci. DLatego jest to tak niebezpieczne. Nie mowi, zeby jechac od razu srodkiem pasa ale 30-50cm o kraweznika. Oczywiscie jak nie ma kolein.
Co nie zmienia faktu, ze kierowcy maja obowiazek uwazania na niechronionych uczestnikow ruchu.
Cytat:
sam jestem kretynem drogowym bo zdarzyło mi sie jechać w Chorzowie po katowickiej ponad 180km/h na motocyklu późnym wieczorem
|
Nie bede komentowal. Nie mnie to oceniac.
Cytat:
Co do kamizelek to sie mylisz, nie wiem jakie testy robiłeś gdzie wyczytałeś ale osoba w odblaskowej kamizelce jest dużo lepie widoczny i zmusza do zwolnienia i zachowania wiekszego bezpieczenstwa
|
W dzien jak go kierowca nie widzi bez kamizelki to raczej prowadzic nie powienien dla dobra otoczenia. W nocy? I tak swieci tylko element odblaskowy. Swiatlo tylne migajace jest widoczne ze 150m a lepsze z ponad 200, odblask z mniej. Co jest lepsze? Dobra lampka.
Cytat:
skoro twierdzisz że rowerzysta mykający przejściem nie stwarza zagrożenia to jakie zagrożenie stwarza w dzień samochód z wyłączonymi światłami
|
Nie wciskaj mi w palce czegos czego nie napisalem.
Cytat:
no i jeśli na przejściu rowerzysta najechałby mnie to by dostał łokcia że by się w gliwicach obudził
|
Zeby ci tylko czasami nie oddal 3 razy mocniej. Nie bylo gadki o przeleceniu miedzy pieszymi a ominieciu czerwonego. Jesli chcesz dyskutowac to łaskawie dopcrecyzuj swoje wypowiedzi.
Cytat:
połowa rowerzystów to nieznający przepisy ruchu i bez wyobraźni kretyni - możesz sobie to dać w podpisie.
|
Sam sobie wsadz w podpis a od mojego z daleka. Skoro jest taki placz tzn, ze zmiana przepisow juz dziala. I o to chodzilo. Niech sraja w gacie kretyni drogowi i sciagaja noge z gazu. Bedzie tylko bezpieczniej.
Cytat:
dziadki co ledwo z pedału na pedał naciska , tylko czekac kiedy padnie
|
Gratuluje obrazania ludzi starszych. Gdzie jest moderator?
Jestem za podejsciem zdroworozsadkowym do karania, a kierowcy w tym kraju wybitnie pokazuja, ze rozsadku to maja, ale niewiele.