Cytat:
Napisany przez - Deckard -
@demek tak samo dziadek który ledwo zipie nie powinien siadac za kierownica jak i wskakiwać rowerem na drogi , nikogo starszego nie obraziłem
|
No niech bedzie.
Cytat:
Wracając do przejezdajacych na pasach rowerzystów długo ich bedzesz bronic ?
|
Powtorze. Nie wsadzaj w moje palce czegos czego nie napisalem. Pokaz wiec gdzie ich bronie. Bo ja wiem, ze ich ani nie zganilem ani nie bronilem.
Cytat:
Stoi na drodze ma czerwone, wjezdza na chodnik i wyjezdza z drugiej strony WTF? , czego tu nie rozumiesz czy co Ci sie nie podoba, przecież wjezdza na chodnik pasy gdzie chodza piesi. ? Zapraszam do katowic zobaczyć jak na przejściach jezdzą.
|
Polecam dokladniejsze pisanie, bo wjazd na czerwonym z pasow na chodnik to nie przejezdzanie. Jak rowniez nie bylo mowy czy byli czy nie bylo tam ludzi. Jedno i to samo wykroczenie ale odbior inny.
Cytat:
co do podpisu to tak mi naszło jak czytam ten o memorando ...
|
Mhm.
Cytat:
Pojeździłbyś samochodem zmieniłbyś zdanie tak to dla Ciebie czysta teoria [punkt widzenia kierowcy]
|
Teoria? Aha...rozumiem, ze jak jezdze mniej niz inni albo potrzebuje uzyc samochodu w celach prywatnych cale 3 razy w roku to juz znam tylko teorie. Ciekawy pkt widzenia, nie powiem.
Cytat:
edit 2
tak rowerzysta w dzien też ma być oswietlony , skoro inni uczestnicy ruchu musza to czemu rowerzyście nie ?
|
Chocby dlatego, ze nie wymagaja od niego tego przepisy. Swiatla do jazdy w dzien sa chocby po to zeby ten przed Toba Cie widzial w lusterku jak go bedziesz wyprzedzal. Wykluczajac zle warunki pogodowe to czy ktos przed Toba ma swiatla czy nie to jeden ciort. Swiatla do jazdy dzienniej nie zapalaja swiatel z tylu, wiec rowerzysta ich uzywac nie musi. A te przednie? Rower ma wyprzedzac samochod? Lampka mu po to? Potrzebna jak swini siodlo.
@Patrix
Karta rowerowa. Pozniej potrzebne tylko ukonczone 18lat. Kwota ta sama wiec wciagneli w jeden pkt.