Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
|
Cytat:
cana napisa***322;(a)
no to leci / kolejność przypadkowa/ : slayer, sepultura, laibach, exploited, dead kennedys, ministanci, theatre of tragedy. within temptation, tangerine dream, sisters of mercy, pj harvey, type o negative, nick cave, deine lakaien, in extremo, witt, enya, oldfield, black sabbath, iron maiden, judas priest, bad religion ,soad, bach ,frank,rammstein, deftones, prodigy, enomine, madonna / za jeden klip do frozen /, sade / pikna pani i pikny głos /, exodus, death, redhoci , doa, lacrimosa, my dying bride, tom waits, stranglers,white zombie,manson, danzig, paradise lost ,future sound of london, prodigy, underworld, joy division,tool, samael, tiamat, siekera, this mortal coil, bathory, godsmack, the clash, motorhead, pain, ....
|
Taaa...  jest tu wprawdzie parę nazw, których nie kojarzę w żaden sposób, ale generalnie szyja mnie boli od przytakiwania  Z dawnych dobrych lat jest tego trochę na kasetach i u mnie, tak kilka szuflad  ciężko wymienić.
Swoją przygodę z muzyką zacząłem w wieku lat 4 (wszystko przez brata, gramofon Bambino i czarne krążki  ) od Blackoutu (Breakoutu), Niebiesko-Czarnych itd... Od tamtej pory słuchałem tak różnych rzeczy, jakie tylko w radiu były i jakie udało się w tasiemcowych kolejkach wystać (pamiętam jak trudno było kupić krążki Maanamu, Perfectu)
A to co wtedy udało się kupić "zachodniego" to już były rarytasy
Teraz - najczęściej 4AD - This Mortal Coil, Pixies, Birthday Party (Cave był wtedy najlepszy i nie smęcił jak teraz), Modern English, Cocteau, Dead Can Dance, Throwing Muses, Lush - katalog 4AD jest obszerny - ciężko się to kupuje, jak ktoś szuka oryginałów - jak ja.
Baaaardzo żałuję, że Pixies już nie nagrywa. 
I jeszcze Sisters Of Mercy, i Foreigner, i Oldfield, i Peter Gabriel, i Cure, i U2, i Kraftwerk, i Ultravox, i Talk Talk, i DM, i Delerium, i Banco De Gaia, i Cabaret Voltaire, Radiohead, Cranberries, RHCP, i... sam już nie wiem co 
acha - Bulgarian Voices 
no i nie ma to jak stary dobry punk 
Powiem tak - muzyka łagodzi obyczaje i sprawia że świat wydaje się być lepszy, piękniejszy
Trzeba tylko mieć dla niej odrobinę serca i traktować ją podmiotowo.
(ale zagadałem na koniec  )