Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.04.2003, 16:11   #52
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.11.2002
Salvad0r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
paput2000 napisa***322;(a)
Co tak cienko - jak bym miał tyle forsy co Ty to bym sobie Craya zafundował, ewentualnie coś na dwóch Xeonach.^_^
Cala sztuka polega na umiejetnosci kupowania tego, co w danym momencie jest potrzebne. Zwlaszcza w tej branzy. Te 1.6Ghz/256Kb doprawdy wystarcza do wszystkiego, zwazywszy ze nie jestem graczem.
Do kompilowania kodu uzywam natomiast skrzynki opartej o P2-400 ktore kupilem za 40zl :-) Dwie nastepne maszynki to P1-166 oraz P2-300 (obie linuxowe, jedna regularna a druga dedykowana jako ogniomurek). Wszystko spiete 100mbitowym LAN'em i twierdze ze wycisne z takiej konfiguracji wiecej niz niejeden snob na P4 2.0Ghz z karta GForce :-)

Swoja droga pytanie o procesor mija sie z sensem. Sporo misiow nie zdaje sobie sprawy ze sam procesor to w sumie malo wazna rzecz. Duzo istotniejsze jest jaka plyte glowna sobie zafundujemy (chipset, przepustowosc magistrali, itd). To, w polaczeniu z reszta podzespolow daje dopiero efekt koncowy. Smiech mnie ogarnia kiedy widze te wszystkie gigaherce znajomych pracujace na tanich plytach VIA z byle jak dobranymi podzespolami ("promocja" w hipermarkecie?).

Moze sobie zafunduje jakies P4 (P5?!) kiedys, jak juz z 4-5Ghz beda sprzedawac, poki co nie jest mi do niczego potrzebne :-)
Salvad0r jest offline   Odpowiedz cytując ten post