Dyskusja: CECHG04 zdycha
Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.06.2015, 00:33   #11
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster

Data rejestracji: 05.04.2005
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez dydel Podgląd Wiadomości
Nie do końca prawda z tym HDD. Kiedyś sie bawiłem kieszenią dysku, otóż wyciągnąłem HDD, włączyłem konsolę, wyłączyłem a potem wsadziłem ten sam nie zmieniony dysk, efekt był taki że PS3 formatowało dysk.

Konsola sie uruchamia, zielona dioda -> Pojawia sie muzyczne theme + PS3 -> Zastyga na "falach", nie dochodzi do XMV -> czarny ekran, piknięcia, czerwona dioda mruga

Raz gdy sie zwiesiła była na pół sekundy żółta dioda + potem mrugająca czerwona.

Jest możliwość że kość NAND **** strzelił?
Podlacz HDD do PC, sformatuj na Fat32/NTFS, wsadć do konsoli - na bank wyświetli monit o formatowaniu Możesz jeszcze ewentualnie z poziomu recovery menu zainstalować raz jeszcze OFW + teoretycznie też możesz sformatować HDD - "Przywróć system PS3" (w praktyce chyba usuwa tylko tablice plików).