Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.04.2003, 20:25   #9
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
sporo pisalem w c++ - miedzy innymi musialem kiedys przerobic program kolegi tak zeby prowadzacy tego nie wykryl - sporo czasu zajelo mi zrozumienie tego o co w nim chodzi - i tak jak zawsze w takich wypadkach robilem to dluzej niz gdybym napisal go od zera - prog mial 300tys lini - wiec spoko - nie zrobie tego dzis - tearz jeszcze nie wiem w czym go napisano - poszukam co grzebie w dysku, zobaczymy czy jest gdzies format tych plikow - czasem komentarze to drugie tyle co kod - a wiem ze dobry programista jesli chce kiedys wrocic do programu to komentarze pisze - jak tego nie robilem to gubilem sie we wlasnych probnych programikach - 4 klasy i juz jest tego za duzo...

ps. pliki part nie sa tymczasowe - sa na dysku caly czas - a z tego co pamietam kiedy raz mi sie mulek zwiesil przy kopiowaniu part na .bin - to wystarczyla zmiana nazwy i bin juz dzialal

istota tego jest taka ze emule pobiera z hasha info o rozmiarze pliku docelowego - towrzy pusty plik (bez zadnych naglowkow) o DOKLADNIE takim samym rozmiarze - i zapisuje pakiety (ktore maja w sobie ifnormacje GDZIE trzeba je wpisac)
informacje o zrodlach ktore maja ten plik sa w plkiach .met

informacje to wzialem z faq'a do emulka ktory pisalem kiedy jeszcze tego uzywalem - zapomnialem o nim na smierc

i nawet znalazlem dwa pliki part i met z tamtego okresu - zaraz zajme sie ich analiza...