Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.06.2015, 11:02   #9
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Ostatnio miałam problem z komputerem w wyniku czego utraciłam cześć danych. Teraz chce sobie kupić jakiś dysk do automatycznej archiwizacji danych, czyli że coś zapisuje na komputerze i automatycznie robi się kopia na dysky zapasowym. Czy jest jakiś rodzaj dysków, który jest dedykowany do takiej funkcji?
Sam dysk tego nie zrobi.

Jeżeli używasz Windowsa, to chyba najlepszym będzie TrueImage. Po odpowiednim skonfigurowaniu zapewni Ci to co chcesz:
Cytat:
Continuous data protection
Acronis True Image Non-Stop Backup provides continuous system and data protection, preventing data loss. The software automatically creates incremental backups every five minutes allowing users to roll back their system, files, and folders to any point in time in the past.
Konfigurowałem tak kiedyś*jeden komputer i spisuje się ta metoda ok.
Koszt Acronis TrueImage to ok 130zł.

Jeżeli masz dystrybucję linuksa, to zrobisz to za darmo na wiele sposobów. Jeżeli posiadasz wiedzę i chcesz skonfigurować system pod siebie to używasz rsync'a, jeżeli nie masz i nie potrzebujesz aż takiej personalizacji możesz wybrać rsnapshot'a.
rsnapshot bazuje na rsyncu jak 99% innych systemów kopii bezpieczeństwa.

Jeżeli masz serwer i planujesz taką kopię zrobić na wielu komputerach, to polecam użyć BackupPC.