Cytat:
Napisany przez dune2
Nie polecam kupowac verbatimow.Jechalem na nich wiele lat bo byly najlepsze ale teraz ciezko trafic na dobre.Moze to okres przejsciowy ale najczesciej trafiam na kiepskie i to bez znaczenia gdzie kupuje.Obecnie jak dla mnie najlepsze sa Maxele z Ritek a do tego tanie bo cena waha sie najczesciej miedzy 0,60 gr - 1 zl.
Doszedlem do tego wniosku po wielu testach na ihas 124,pionku bdr207 oraz stacjonarnej nagrywarce pionieera.
Problem tylko by trafic na Maxela z Ritek bo czesto bywaja z MBI i one sa duzo gorsze.
Roznica jest nawet w wygladzie plyty.Te z Ritek maja wyraznie szerszy srebrny "pierscien" w srodkowej czesci plyty.
Roznia sie tez odcieniem złotego koloru na calej powierzchni plyty.
Ostatnio nacialem sie na wersje z MBI i szukam z Ritek i jesli ktos wie gdzie je znajde to bede wdzieczny za namiar.
W takim opakowaniu trafilem na MBI
Nie wiem czy opakowanie z Ritek wyglada inaczej bo zazwyczaj kupowalem na sztuki.
|
Opakowanie wygląda od RITEK tak samo \jedynie napis na Made in Tajwan zdradza pochodzenie ..
Nie mam pojęcia gdzie na 100% są \musisz pytać sprzedawców i prosić o odczyt kraju pochodzenia płyt ...