Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.07.2015, 13:29   #15
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Coraz bardziej uważam, że z Apple za czasów Jobsa nie zostało już nic, a od dłuższego czasu firma zaczyna zjadać własny ogon.. Specyficzny powiedzmy rodzaj klientów, jeszcze jakiś czas może tego nie zauważać, ale chyba i to z czasem przyjdzie..

Ale nie o tym chciałem - rzadko podłączam tablet do komputera, ale wczoraj zrobiłem to, żeby zgrać kilka zdjęć. Chciał się zaktualizować, więc niechętnie (bo jak dla mnie każda kolejna aktualizacja raczej pogarsza działanie poprzednich modeli), ale się zgodziłem. Trwało to wieki (z godzinę chyba), ale w końcu się zakończyło... komunikatem o błędzie.

I informacją, żeby spróbować naprawić, a jak się nie będzie dało to pozostaje przywrócenie do ustawień fabrycznych.. Że co? Czyli jak rozumiem wszystkie ustawienia, pogrupowanie programów z katalogi (w ogóle ich wybór) itp. pójdzie się...

Generalnie - oczywiście spróbowałem tej naprawy, która oczywiście nie dała. iTunes już chciał chętnie wszystko kasować, ale jescze się powstrzymałem, zresetowałęm wszystko jeszcze raz i dałem ponownie. Teraz się coś robi - znowu trwa wieki i nie wiem, czy coś pomoże (pewnie nie).

Teraz pytanie - przypadkiem (ale jak widać dobrym), zrobiłem wcześniej jeszcze kopię zawartości iPada na komputerze (zmieniłem z domyślnego chyba ustawienia chmury i dałem jako całościowa kopia tabletu). W tym komunikacie (teraz dokładnie go nie pamiętam), była też chyba informacja, że tablet zostanie przywrócony do ostatniej kopii - czy w takim razie jeśli to zrobię jest szansa zachowania wszystkich ustawień, zainstalowanych aplikacji oraz ich pogrupowania w katalogi?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post