Cytat:
surff napisa***322;(a)
Witam,
Ponieważ los zmusił mnie do zakupu nowej płyty głównej pod AthlonaXP zaczełem się za takową rozglądać. Znalazłem ciekawy produkt firmy GigaByte GA-7VAXP VIA KT400 SocketA DDR400 U/133 RAID opis tu:
http://www.sirius.pl/product.php?act...&id=4442&sid=1
Jednak znam tą firmę tylko z gazet.
Zawsze używałem MSI,a z GIGA nigdy nie miałem nic wspólnego i dlatego pytam czy macie jakieś doświadczenia z tym producentem? A może ktoś z was ma taka płytę ?(GA-7VAXP) Wiem, ze temat płyt był juz wałkowany nie raz , jednak zależy mi na informacjach na temat GigaByte. Za wszelkie informacje i spostrzeżenia będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
|
Mam GA7VA-C. W specyfikacji podane jest, że jest to KT-333, a we wszystkich testach i w biosie pokazuje KT-400. Jest to trochę okrojona wersja GA7VA (tańsza). Mam ją od miesiąca i chodzi spoko. Jedyny mankament to brak regulacji mnożnika w biosie (ale ta którą chcesz kupić już to ma). Czytałem na forum Tweeck.pl, że wyszła partia GA7VAXP z zablokowaną możliwością zmiany napięcia przełącznikami na płycie. Moja ma 2 przełączniki pozwalające na ustawianie magistrali z poziomu płyty na 100/133/166, a bywają XP które mają ustawienia 100/133/AUTO, czyli BARTONA puści ci na 166, ale ATHLONA XP pozwoli tylko na 133. Chłopaki tam na forum opisywali, że można wlutować dodatkowy przełącznik, ale nie interesował mnie ten temat, więc nie przykłada łem do niego wagi. Poza tym GA7VAXP obsługuje AGP x8, na razie tego nie wykorzystasz, ale w przyszłości ... . Reasumując, polecam Ci firmę, gdyż robi dobry sprzęt, a wszystkie płytki z serii GA7VA to modele udane. No i bios AWARDA (taka mała dygresja ale nie znoszę AMI, ale jest to tylko moja subiektywna ocena)
Pozdrawiam.