Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.04.2003, 03:14   #83
baski
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.12.2002
baski zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Testuję dalej - DVD -Video

.

Ciąg dalszy moich amatorskich testów .

W tej części testu udział wzięli: Sony DRU 500 A, płytka DVD+RW Imation (nie pamiętam ceny - ale musiała być droga w Media Markt ), płytka DVD+RW Sony (była dołączona do nagrywarki), PS2 z Ripperem (jako odtwarzacz DVD) i DVD player Thomson DTH 220 - a także SHREK (oryginalna płyta z moich zbiorów - dwuwarstowa zabezpieczona Macrovision) oraz DVDXcopy (Zorg dzięki za pomoc ).

WYNIKI

Film został płynnie przegrany z konwersją na dwie płytki (automat - zero problemów!).

Nagrane płytki przetestowano w SONY DRU 500 A - oczywiście żadnych problemów!

PS2 - no cóż nie wiem czy ten egzeplarz, do którego mam dostęp jest jakiś feralny ale generalnie ma problemy z rozpoznaniem płyt DVD (kwestia Rippera) - również oryginalnych - ale jak już "załapie" to idzie jak burza! - I TAK BYŁO W PRZYPADKU PŁYTEK TESTOWYCH DVD+RW - film chodził płynnie (sądzę, że na nieprzerobionej konsoli będzie tak samo płynnie!).

Thomson DTH 220 - na wstępie podam, że czyta MP3, JPG, CD-R więc można było się spodziewać dobrych rezultatów... choć na http://www.dvdrhelp.com/dvdplayers.p...arch&#comments ma niskie notowania jeśli chodzi o kompatybilność z nośnikami DVD R/RW. Niestety te słabe opinie się potwierdziły (przynajmniej jeśli chodzi o DVD+RW)- przy obu płytkach film się zacinał - choć przy płytce SONY zdecydowanie mniej!

KONKLUZJE

Nagrywarka i software współdziałają bardzo dobrze!
PS2 - bez przeróbki model 7 - powinna bez problemu odtwarzać moim zdaniem filmy na DVD+RW (choć lepiej to sprawdzić!).
Thomson DTH 220 - DVD+RW to nie są jego ulubione płytki! Będę próbował z innymi! Mam duże nadzieje na nosniki DVD+R i DVD-R z tym playerem - zobaczymy!

PS (nie mylić z Playstation! )
Na pewno są odtwarzacze, które dobrze czytają płytki DVD+RW! Dobra rada - zanim kupisz nagrywarkę i/lub DVD playera pożycz od znajomych (jeśli możesz :chytry: ) nagrane płytki i przetestuj je w sklepie, być może uda Ci się uniknąć rozczarowania!
Płytki DVD-/+R powinny pracować lepiej z DVD playerami niż płytki RW - postaram się to sprawdzić i opisać wyniki tutaj!

Trochę wolne tempo tych moich testów - ale mam mało czasu....

Czekam na ewentualne komentarze i sugestie!

Pozdrawiam

8) 8) 8)

.
baski jest offline   Odpowiedz cytując ten post