Cytat:
cana napisa***322;(a)
z tą ceramika na werzchu to sorki ale że tak zapytam jak wygląda p3? 8) /prościej było ukruszyć p3 niz athlona bo ten przynajniej te 4 gumki ma
a co do zabezpieczenia to jest dioda która monitoruje temp w rdzeniu ale oczywiście do dziś częśc producentów płyt nadal bazuje na odczycie z socketa / diody nie było w tb ale juz w xp i t-bredach jest i działa o ile płyta potafi z niej odczytać temp/
|
wlasnie w tym rzecz - ze p3 tego nie mialo - ale ewolucyjnie doszli do wniosku ze da sei zrobic inaczej i zrobili - wg. mnie lepiej - i p4 jest juz bezpiecznie zatopione w ceramice, ma na dodatek oslonke ktora swietnie przylega do radiatora i dobrze chroni to dosc delikatne cudo jakim jest procek
a dioda? tylko kurcze czemu athlony nadal sie pala? chodzi mi o to co zrobili w p4 - automatyczne (sterowane z proca!) spowolnienie/wylaczenie procesora po przekoczeniu jakiejs tam temperatury - rozwiazanie genialne i wg. mnie dosc latwe do powtorzenia, nie niszczace an dodatek istniejacej struktury proca - sporo mnie juz nauczono o projektowaniu takich vlsi - choc to wciaz za duza skala zebym byla absolutnie pewien tego co gadam