Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.04.2003, 09:26   #74
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
i tak doszliśmy do jadra problemu, podstawa to chłodzenie i to nie tylko proca ale i przeciąg w obudowie bo bez tego na nic się zdadzą najwymyślniejsze zestawy chłodzenia powietrznego / wodne odpada bo brak mi zaufania do oferowanych układów choć jak już zaqpię athlona64 to pewnikiem będzie jechał na wc bo w budzie miejsce na kompletny układ się znajdzie łączne z pasywnym wymiennkiem ciepła /ze względu na ciszę / zamontowanym poza obudową na bocznej powierzchni a'la lodówka /
BTw mój też by był cichy gdyby nie takie małe badziewie 40mm z mostka na płycie / zachciało mi się kombinowac bo stary wydawał sie głośny a ten jest jeszcze gorszy wieć chyba poszukam jakiegoś starego radiatora z pentium i sprawie sobie chłodzenie pasywne na mosteczku , choć jak mi ciut luźnej gotówki wpadnie to wymienię wywiewowego wenta 120mm / fajny cichy i kojący szum powietrza / na jakiegoś cichutkiego a wydajnego papsta, bo to w sumie ostatnie źródło szumu w kompie / ale i podstawa chłodzenia przy CFM na poziomie 112 /
a co do wąskiego zakresu poprawnej temp pracy cpu to jak się dobrze zamontuje wenta na procu/ a wczesniej poprawi gładź na radiatorze papierem wodnym i użyje dobrej pasty/ to tego problemu nie ma, oczywiście przy dobrej wentylacji
pozdro

Ostatnio zmieniany przez cana : 03.04.2003 o godz. 09:31
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post