Cytat:
bas napisa***322;(a)
To, że linux przy zastosowaniach sieciowych jest dużo wygodniejszy to większość z nas wie. Sam podobnie jak Ty kiedyś próbowałem namówić ludzików do linux'a, ale z perspektywy czasu stwierdzam,że do wszystkiego trzeba dojrzeć, osobiście jak ktoś pyta o win i takie cuda, które pod linux'em są łatwizną a on się upiera na winshit to sobie odpuszczam. Niewiem, jakie masz doświadczenia z linux'em, ja osobiście z takich czy innych względów nie mam linux'a na stacjach roboczych, natomiast na serwerach pld króluje i o sieciach+linux mogę sporo powiedzieć, ale jak ktoś zadaje konkretne pytanie to staram się oszczędzać klawiaturę bo i tak nie namówisz go do linux'a a tylko ścierasz sobie literki na klawiaturze. Pamietaj, że większość ludzi nie wie, że linux jest w pewnym stopniu alternatywą dla windows'a i myślą, że jest to coś strasznego co popsuje im komputer.
|
ja juz kiedys mialem zainstalowanego linuxa na komputerku i powiem ze teraz niedlugo bede mial zamiar tez instalnac lecz wczesniej to totalnie nie moglem nic na nim zrobic nawet zainstalowac karty dziwekowej nie wiem czemu tak ale mialem straszne problemy ze wszystkim moze to wina wersji linuxa jakiego mialem nie wiem a moze poprostu sie nie znam na tyle (bo jesli chodzi o linuxa to jestem zielony) po za tym jesli chodzi o linuxa to ja nic pod niego nie mam zadnego oprogramowania w trybie tekstowym bym zginal mialem problemy z instalacja bo nic nie wiem na temat linuxa w zasadzie a nie wiem czy sa gdzies takie serwisy w ktorych mogem poczytac i nauczyc sie podstaw odnosnie linuxa skoro jestem takim ultra zielonym ludzikiem odnosnie linuxa
sie zobaczy jak to wyjdzie