Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.07.2015, 14:20   #57
dune2
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.03.2012
dune2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Czyli nie da rady nim przerobic plyty audio na mp3 ?
Co do DL to nie mam i nigdy nie mialem takiego napedu ktory by je dobrze wypalal.Obecnie zarowno moj ihas124 D jak i pionek bdr207 D pala je slabo.I nie ma wiekszego znaczenia czy to DL Fortisa czy teoretycznie najlepszego Verbatima.Wyniki sa albo bardzo slabe albo slabe.
Jesli chodzi o zroznicowanie jakosci wypalania plyt niezaleznie od nosnika to mam tak samo na wyzej wymienionych nagrywarkach.Z jednego cake Verbatim raz sie wypali bardzo dobrze a raz slabo.Moze to bardziej wina jakosci nosnikow niz nagrywarek ?

Co do kwoty to nie mam okreslonej granicy.Moge wydac 50 a moge i 500.Bardziej chodzi mi tu u logike czyli rozsadek zakupu.
Od zawsze preferuje rzeczy nowe,namacalne czyli takie ktore moge obejrzec przed zakupem w stacjonarnym sklepie.Dlatego wlasnie czesto patrze na oferte komputronika ktorego mam doslownie po drodze z pracy
Oczywiscie biorac pod uwage obecna jakosc nagrywarek najlepiej wydac jak najmniej zwlaszcza ze mysle o kupnie 2 a moze i 3 nagrywarek bo w koncu mam dwa stacjonanre pc wiec miejce jest.
Najpierw chce kupic jedna dobrze palaca i miarodajnie testujaca bo moj ihas124 D mimo ze pali niezle to zaczyna miec problemy z wysuwaniem tacki.Dosc czesto musze szybko i wielokrotnie naciskac przycisk by wyszla i jest to irytujace.
Ogolnie mam balagan informacyjny w glowie bo jako calkowity amator w tematyce nagrywarek nie umiem sprecyzowac swoich oczekiwan adekwatnie do tego co oferuje obecny rynek.Kurcze ale dziwne zdanie mi wyszlo
Reasumujac mam obecnie nie liczac laptopow dwa stacjonarne pc w ktorym sa lacznie 4 nagrywarki.
Pc nr1 ma:
ihas124 d oraz pionka bdr207d
Pc nr 2 ma:
pionka dvr-212 oraz liteona ktorego modelu w tej chwili nie pamietam ale dopisze jak bede w domu - w kazdym razie jakas dziwna symbolika sprzed wielu lat.
Trzy z tych nagrywarek pala dobrze jak dam im dobry nosnik z wyjatkiem dvr-212.Nie wiem czemu ale nie dal rady wczoraj wypalic 2 szt. Verbatima psujac je na starcie.Pozostale nagrywarki wypalily Verbatimy z tego samego cake bardzo dobrze.Dlatego uznaje ja za zepsuta chociaz tania "omege" wypalil calkiem poprawnie.
Nie jestem wiec "pod sciana" jesli chodzi o kupno nagrywarki ale chce to zrobic profilaktycznie zeby miec cos dobrego na wypadek awarii ktoregos z obecnie posiadanych napedow no i pobawic sie w testowanie na "wieksza" skale bo zwyczajnie mnie to bawi
Testuje dziennie i wypalam czesto wiecej niz 10 plyt dlatego sprzet mi sie posypie szybko.
Ta ilosc wynika z tego ze poprawiam zle wypalone przez moje stacjonarne nagrywarki plyty.Z biegiem lat wypalilem tysiace plyt i kiedys ich nie testowalem tak wiec mam teraz co robic

Ostatnio zmieniany przez dune2 : 31.07.2015 o godz. 14:29
dune2 jest offline