Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.08.2015, 09:27   #1
dune2
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.03.2012
dune2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Dzis sprobuje ponownie nagrac verbatima dvd+r na pionku dvr-212.Mam jeszcze pare sztuk verbatima ze starych zapasow i one pala sie doskonale zarowno na stacjonarnych nagrywarkach jak i komputerowych bo te "nowe" verbatimy w wiekszosci przypadkow sa kiepskie lub fatalne.Zobaczymy czy dvr-212 tez "zobaczy" roznice miedzy starymi a nowymi verbatimami.Co do OPC to nie mam pojecia czy jest wlaczone bo nigdy tego nie ruszalem ale jesli jest taka opcja w nero to sprawdze.Sprobuje tez wlaczyc jitter.
Nagrywam zawsze w nero i glownie w trybie dvd-video bo zazwyczaj sa to materialy zgrane z plyt dvd ktore kiedys byle wypalone na stacjonarnych nagrywarkach i nie obylo sie bez jakosciowych wpadek.Przede mna sporo plyt do poprawienia wiec bede mial co robic
Tylko na czym wypalac skoro verbatimy sie tak pogorszyly ?
Ze starych zapasow zostaly mi doslownie 2 cake po 10 szt a nowe sa beznadziejne i to obojetnie gdzie kupie.Probowalem juz verbatimow dostepnych zarowno w komputeroniku innych mniejszych sklepach komputerowych jak i w marketach typu Real,Auchan.Wszedzie to samo badziewie.
Te kupione w Realu jeszcze 2 tygodnie temu ostatnie sztuki sa swietne czyli takie jak przez ostatnie lata a te z nowych dostaw kupione pare dni temu juz bardzo slabe.
Na 10 palonych na stacjonarnej nagrywarce pionieera mniej wiecej polowa pali sie fatalnie tak ze do poprawki a druga polowa tak ze w tescie nero dostaje ocene max 70 %.
Te nowe verbatimy slabo pala sie nawet na bdr207 oraz ihas24 i czasem sa do poprawki przy ocenie w granicach 60-70%
Dla mnie verbatim sie skonczyl ale czym go zastapic ?
Maxell na Ritek16 jest dobry ale slabo dostepny.Sytuacja jest fatalna bo potrzebuje setek plyt i to na najblizsze 2-3 miesiace.

Ostatnio zmieniany przez dune2 : 05.08.2015 o godz. 09:36
dune2 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online