|
Tak czytam już czwartą stronę tych wieści przechodzenia z win 8,1 do win 10 i już mi jest nie dobrze. Bo mam Lenovo z win 8,1 i aktualizowałem wo win 10 i kom stracił na prędkości przy włączaniu programów. Po naciśnięciu Np. Thunderbirda muszka odpala się po 5-6 s i otwiera się okno przeglądarka Firefox 1-2 s wolniej i mi się to nie podoba, oraz nie wiem co jest przyczyną czy win 10 i program McAfee oryginał. Miałem Virusa łapacza przeglądarek i nie uchronił mnie mój program antywirusowy, więc zrobiłem format przywróciłem z recovery win 8,1 i następnie upgrade do win 10. Za nim wykapowałem gdzie mam tego łapacza przeglądarek i usunąłem go w końcu musiałem całą historię jeszcze raz przerabiać i siedzieć tyle czasu instalować sterowniki bo win 10 nie chce pracować na sterach win 8,1 64 b. Ale nadal mam ten problem że uruchamia się wszystko wolniej: proc. I 7 4720, 8 GB pamięci, dysk SSD 250, karta intel 4600 i GTS 960M Nvidia. Też myślę o czystej instalacji win 10 HOME, ale mam pewne obawy bo chcę to zrobić nie przez narzędzia z MS tyko użyć aktywatora win 10 i aktywować Windowsa na parametrach z programu winproductkey to znaczy aktualny klucz win 10, który jest inny niż z tego systemu win 8,1 co był ID też świeci innym kluczem. Wersja win 10 to 10240 i tam dalszy ciąg jest, ale chyba do rozpoznania komputera służy nie tylko świecenie parametrami biosu a też Machine GUID to ten ciąg cyferek też jest pzrypisany do wersji danego komputera. Jeżeli obecny aktywator win 10 da sobie wpisać te parametry to nie potrzebna będzie aktywacja win 10 i przeinstalowywania godzinami systemów. Teraz można jeszcze sie bawić ale po roku niestety zaczną się problemy z win 10 po awariach systemu czy zmianie dysku jak padnie.
|