Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.08.2015, 09:52   #6
stjerzy
Data rejestracji: 07.08.2015
stjerzy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Oj, oj, ale uparty jesteś, skoro wiesz dużo o aktywatorach to powinieneś wiedzieć że są takie w których wpisujesz dowolny klucz, oraz przedstawianie się biosu dowolnego a to oznacza że udaje dany komputer inny komputer. Nie tracisz żadnej gwarancji przywracając komputer do systemu z ich recovery. Szkoda nerwów i czasu, ja nie przekonam Ciebie do swojego a Ty mnie do swojego.
Temat jest win 8, 8.1 do win 10.
Czytałem to co we wcześniejszych postach było napisane, ale dziękuję za przypomnienie tego sposobu. Mam wolne łącze i wczoraj ściągałem instalkę win 10 pod USB jako że na laptopie nie mam DVD, zaznaczoną instalkę ze strony wybierałem jako na dowolny komputer. Długo to trwało bo dopiero po 23-ciej na próbę zainstalowałem na czystym dysku komputera PC i gdy dochodzi do momentu jeszcze przed instalacją systemu prosi instalator o klucz nie przyjmuje żadnego z poprzedniej wersji 8.1 czy 10 bo jest wygenerowany całkiem nowy klucz. Naciskając dalej instalator nie idzie dalej czeka na poprawny klucz, ale jest opcja anuluj i wtedy instalator rusza i instaluje dalej. Jako że nie pilnowałem instalacji na bieżąco komputer utknął na parametrach użytkownika, więc zastosowałem te nazwy dla PC z drugiego dysku na tym komputerze, oraz konta z MS i znowu ta sama operacja wpisania klucza, ale go nie mamy bo cały czas jest robiona instalacja i nie ma możliwości podglądu.Tym razem instalator poszedł dalej a komputer cały czas odłączony był od sieci. Po finalizacji wszystkiego dopiero można było podejrzeć klucz, ja użyłem winproductkey i zastosowałem ten klucz. Po podłączeniu internetu uruchomiłem aktywację i poszło to momentalnie, widocznie już naprawili po tylu dniach ten problem.
Była to czysta instalka na czystym dysku po dogłębnym formatowaniu, zobaczę co będzie dalej z następnymi docelowymi dyskami do tych komputerów z tą samą instalacją z pendrive USB bo mam zamiar wyczyścić te dyski na PC i Laptopie by nie było śladu po 8.1. Już widać że pozostałości po systemie poprzednim różnych zdublowanych procesów, rejestr i inne aplikacje źle wpływają na 10-tkę
stjerzy jest offline   Odpowiedz cytując ten post