Dziekuje za odpowiedz, niewiele jest o tym zabezpieczeniu w internecie, to co bylo na cdrinfo podaje nizej:
"15 lipca 2001
Kolejny system zabezpieczeń CD - "Ring PROTECH" - Lovely 17:15
Ujawnione zostały szczegóły nowego zabezpieczenia , które ma na celu wyeliminowanie możliwości kopiowania płyt CD.
Na powierzchni płyty widoczny jest dodatkowy pierścień, dzieki któremu na pierwszy rzut oka będzie można stwierdzić czy mamy do czynienia z oryginałem, czy piracką kopią. Dodatkowowo software może sprawdzić, czy na tym specjalnym fragmencie płyty znajdują się pliki. Jeśli ich nie znajdzie - odmówi funkcjonowania.
Pliki które będą nagrane na pierścieniu, nie będą mogły być skopiowane na inny nośnik. Według twórców skopiowanie zawartości płyty przez nagrywarkę może trwać wiele godzin i prawdopodobnie taka próba zakończy się niepowodzeniem." Czy to napewno to samo zabezpiecznie co CD-Checks? Jesli tak to powinno mi sie skopiowac, nie potrzebne mi profile, ustawie program sam - tylko obawiam sie ze znow bedzie mi sie zawieszal. No ale zobacze i dam znac, ale jakby ktos jeszcze cos o tym wiedzial wiecej to niech da znac. Jeszcze raz dziekuje za odpowiedz