Cytat:
Napisany przez andy
Dla mnie osobiście WP jest zbyt ograniczony i zamknięty.
Dla mnie system operacyjny, który nie pozwala na pracę aplikacji typu Tasker jest tylko zabawką.
Możliwość automatyzacji pewnych procesów jest kluczowe.
Kolejna kwestia to możliwość szerokiego konfigurowania ustawień pod siebie. System ma działać tak jak ja chcę a nie jak ustalili sobie autorzy.
Ostatnie to praca z jak największą paletą akcesoriów i sprzętu.
|
Ja rozumiem, że używałeś przez dłuższy czas systemu WP 8.1 i jego możliwości okazały się niewystraczające.
Czy mógłbyś wskazać, które konkretnie aplikacje (wbudowane w system) nie dają Ci możliwości pracy (pomijam strzelanie świnkami) i jaki inny system spełnia te możliwości, a WP nie?
Nie znam aplikacji "typu Tasker", więc nie zabieram głosu na ten temat - czy możesz mi przybliżyć ich funkcjonalność, wystarczy tę, której nie ma WP 8.1
delete
Cytat:
Napisany przez mgit
Nie mam telefonu od Apple, nie miałem i mieć nie będę. ... WP nie trawię - wręcz mnie irytuje.
|
Czy mógłbyś sprecyzować, czym konkretnie WP 8.1 Cię irytuje i na jakim konkretnie telefonie?
Cytat:
Napisany przez mgit
Z kolei telefon z Androidem za 400 zł działa źle... powiem więcej miałem telefon z Androidem za 800 zł to mnie krew na niego zalewała. Ciągle z nim były problemy. Dla tego mam S5 i w końcu przestał mnie denerwować - wszystko w nim działa jak należy... szybciej miałem model flagowy HTC Sensation i przez trzy lata również mnie nie denerwował. Wniosek z tego taki, że należy kupić drogi (bo nikt mnie nie przekona - że 2 tyś. za telefon to mało) - co by działało wszystko jak należy.
|
Tutaj się nie zgodzę - gdyby nie Twoja awersja do WP, to byś się przekonał, że można mieć znakomity telefon z niezawodnym systemem za kilkaset PLN.
Co do Andka - jeszcze nie miałem w ręku maszyny z tym systemem, która by działała tak, jak bym chciał.
2K PLN a telefon to dla mnie kompletna głupota - w końcu to jest tylko TELEFON. Znam o wiele lepsze sposoby wydania takiej kwoty. Oczywiście rozumiem, że - jeśli ktoś mieszka w Warszawie i pracuje w korporacji, to MUSI mieć najdroższy możliwy telefon bo "keeping up appearances".
Cytat:
Napisany przez mgit
Co do oprogramowania Office w telefonie jest mi nie potrzebne... co innego przeglądarka CAD... co do gier - nie gram na telefonie i grać nie zamierzam - nie mam 14 lat by się jarać grą na 5 calowym ekranie...
|
I tu mnie zaskoczyłeś - nie bardzo rozumiem, w jaki sposób profesjonalista z branży IT może się obejść bez czytania i edytowania dokumentów w formacie *.doc, czy też arkuszy *.xls.
Przeglądarka CAD

Nie wiem co to jest, nie znam się na aplikacjach inżynierskich (bo to ten segment - prawda?), ale obawiam się, że czytanie i obróbka projektów na telefonie to zwykła głupota i czepianie się na siłę szczegółów
Cytat:
Napisany przez mgit
"Wniosek z tego taki, że należy kupić drogi (bo nikt mnie nie przekona - że 2 tyś. za telefon to mało) - co by działało wszystko jak należy. "
|
Byłoby fajnie, gdybyś mógł przetestować przez tydzień (Uwaga - przetestować,nie KUPIĆ) jakąś taniutką Lumię w zakresie 535 - 640.
To wydatek rzędu 400~600 zł bez smyczy nazywanej "abonamentem".
Bardzo chętnie dowiem się, co tak bardzo Cię irytuje w WP 8.1 i czego w nim nie możesz dostosować do własnych potrzeb.
Cytat:
Napisany przez mgit
Co do ortografii - mam słownik w przeglądarce ale jak piszę w telefonie to autokorekta czasami coś skrzani.
|
No to może najwyższy czas zmienić na coś, co działa?
Cytat:
Napisany przez mgit
Zawsze możesz zablokować moją osobę i tym samym nie będziesz oglądać moich błędów - skrypt forum ma takową funkcje - jak ignorują użytkownika... warto się z nią zaprzyjaźnić...
|
Ale po co - nie rozumiem - obraziłeś się

Ja chciałem pogadać, że nie blokować dyskutanta